Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Noé

Noé


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 468x300 (0.1 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2016. február 14. 16:34
Hatással lenni - "Hit által kapott kijelentést Noé azokról a dolgokról,amelyek még nem voltak láthatók,és Istent félve és tisztelve készítette el a bárkát háza népe megmentésére." - Zsidók 11,7 - Noé története a következőkre tanít:1.hatással lehetsz a családodra."Hit által...készítette el a bárkát háza népe megmentésére."Noé döntése nemcsak saját maga számára volt hasznos,de megmentette egész családját is,Sok évébe telt,de végigcsinálta.Isten kegyelméből te is megnyerheted családodat Krisztusnak! - 2.Hatással lehetsz a következő nemzedékekre.Noé nem csupán az özönvizet élte túl,de Isten őt használta fel arra, hogy újat kezdjen a világgal.Micsoda elhívás!Micsoda hatás! Micsoda örökség!"Mert az Úr szemei áttekintik az egész földet és Ő megmutatja az erejét azoknak,akik tiszta szívvel az övéi..."(2Krónikák 16,9). Isten keresi azokat az embereket,akik munkatársaivá válnak abban,hogy véghezvigye terveit, megvalósítja céljait a földön.Ám ahhoz,hogy erre alkalmas légy:a.Hajlandónak kell lenned arra,hogy kilógj a
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2016. február 14. 16:48
tömegből.Noé hitt látásában,amikor még senki más nem hitte ,hogy özönvíz lesz.Azok tudnak hatással lenni,akik különböznek.Ezért ne zavarjon,ha kilógsz a sorból! - b.Nem szabad félned attól,hogy valami újjal próbálkozol.Lehet,hogy azt mondják:"Ilyet még soha senki nem csinált" - de ez ne tartson attól vissza,hogy engedelmeskedj Istennek.Az emberek valószínűleg azt mondták Noénak:"Errefelé sosem esik."Ugyan mi szükség egy hajóra?"DE ők tévedtek és Noénak volt igaza. - c.Ki kell bírnod az esős időszakot ahhoz,hogy meglásd a szivárványt.Állj meg szilárdan és hittel,tudva,hogy amit Isten megígért,azt be is fogja teljesíteni.(Jerémiás 1,12). 3.Hatással lehetsz környezetedre,ebben nem számít a korod.Ne tartson vissza az,hogy mennyi idős vagy?Noé ötszáz éves volt,amikor prédikálni kezdett és el kezdte építeni a bárkát.Az életnek nincs vége,amíg Isten ki nem mondja,hogy vége.
Fazekas Piroska
vasárnap, 2016. február 14. 16:52
A Biblia egy hatalmas természeti katasztrófáról ír, amely egykoron sújtotta a Földet. Mivel Isten megharagudott az emberekre, elhatározta, hogy mindent eláraszt vízzel, és eltöröl minden élőlényt a szárazföldről. Csak az egyedüli igaz embert mentette meg, Noét, aki utasítást kapott egy bárka megépítésére.
A bárka arra szolgált, hogy Noé, a családja és a Föld valamennyi állatfaja – párban – túlélhessék a vízözönt, és utódai később ismét benépesíthessék a bolygót. Isten pontos tervben közölte a nagy túlélővel az építés legapróbb részleteit is. Noénak helyet kellett biztosítani tehát a hajón fiainak, szemnek, Kámnak, Jáfetnek, és azok feleségének, gyermekeinek. Rajtuk kívül „minden állatból, minden testből” egy hímet és egy nőstényt kellett felvinni a bárkára, hogy egy nap ismét birtokba vehessék a Földet. Természetesen elegendő élelmet is biztosítania kellett az összes utazó számára. 7 nap elteltével szakadni kezdett az eső, és 40 napon és 40 éjjelen át el sem állt.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2016. február 14. 17:19
Az emberi gonoszság annyira elszaporodott a földön - hasonló mint a mai - az ember szívének minden gondolata és szándéka gonosz.Az Úr megbánta,hogy embert teremtett a földre.Valóban Noé volt az a feddhetetlen ember,aki kegyelmet talált az Úr előtt.Mindent előpusztítok - de Veled szövetségre lépek.És Noé úgy tett,ahogy Isten megparancsolta neki.És az özönvíz megkezdődött.

Üzenet írása