Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Kísértés

Kísértés


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 144x200 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. november 19. 14:23
Kísértés(1) - "Akkor elvitte Jézust a Lélek a pusztába,hogy megkísértse az Ördög." - Máté 4,1 -
A Biblia azt mondja:"Akkor elvitte Jézust a Lélek a pusztába,hogy megkísértse az Ördög"(Máté 4,1). Figyeld meg,ki vezette oda Jézust:Isten!Te is arra edzel,hogy beteljesítsd rendeltetésedet - egy jó edző elsődleges célja pedig az,hogy erős izomzatot fejlesszen.Ezért visz az edzőterembe,ezért ad egyre nehezebb súlyzókat,amíg már csorog rólad az izzadtság,és azon kezdesz gondolkodni:"Nem tudom,mennyit bírok még el!Isten azonban tudja.Csak visszatekintve látod meg,hogy ma olyan helyzetekkel is megbirkózol,amivel egy éve nem tudtál volna. Néha visszatérnek a régi kísértések,hogy bosszút álljanak.Addig üldöznek, míg arra gondolsz,hogy szükség lenne valami újfajta,újszerű, gyors megoldásra.Mint ahogy az izraeliták Vörös tengernél,amikor már azt hitték,hogy végre megszabadultak a rabszolgaságból ,üldözőbe vette őket a fáraó.Ekkor félelmükben Istenhez kiáltottak,de Mózesnek zúgolódva ezt mondták:
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. november 19. 14:32
"...jobb nekünk,ha az egyiptomiakat szolgáljuk,mint ha a pusztában halunk meg!"(2Mózes 14,12). "Akkor ezt mondta Mózesnek az Úr:"Miért kiáltasz Énhozzám?Szólj Izrael fiaihoz,hogy induljanak útnak.Te pedig emeld fel a botodat,nyújtsd kezedet a tenger fölé,és hasítsd ketté,hogy szárazon menjenek át Izrael fiai a tenger közepén."(2Mózes 14,15-16). Isten újra Mózes botját használta.Az egyiptomiak felett aratott győzelem nem valami új megoldás felfedezéséből adódott,hanem abból,hogy használták,amit korábban kaptak Istentől.benned is ott rejlik az erő,hogy legyőzd a kísértést,amivel ma szembenézel,csak ki kell aknáznod.Pál azt mondta:"(Isten)pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben,mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk,a bennünk munkálkodó erő szerint"(Efezus 3,2o)
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. november 19. 14:45
Kísértés(2) - "Mert mindenki saját kívánságától vonzva és csalogatva esik kísértésbe." - Jakab 1,14 -
A Sátán legnagyobb fegyvere ellened az,ha nem ismered a Szentírást.Háromszor kísértette meg Jézust és mind a háromszor igéket használt hozzá!Mégsem tudott győzni,mert Jézus tudta,mit mond Isten Igéje - és mit nem!Sebezhetők vagyunk a Sátán támadásaival szemben, ha csak töredékeket tudunk a Szentírásból, vagy csak kedvenc szakaszokat ahelyett,hogy "az Isten teljes akaratát" (Apostolok Cselekedetei 2o,27) ismernénk.Pál azt írja."A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra ,a feddésre,a megjobbításra,az igazságban való nevelésre:Hogy tökéletes legyen az Isten embere,minden jó cselekedetre felkészített" (2Timóteus 3,16-17). Bajba kerülünk,ha kiragadunk Igéket a szövegkörnyezetükből és így hivatkozunk valamire,amit Isten soha nem is ígért meg,
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. november 19. 14:57
Vagy,ha mégis ígérte,mi nem olvastuk el a hozzá tartozó feltételeket.Pál így dicsérte a thesszalonikai hívőket:"Amikor hallgattátok az Istennek általunk hirdetett Igéjét,nem emberi beszédként fogadtátok be,hanem Isten beszédeként,aminthogy valóban az,és annak ereje munkálkodik is bennetek ,akik hisztek."(1Thesszalonika 2,13). Figyeld meg a sorrendet:Isten Igéjének előbb rajtad kell dolgoznia ahhoz,hogy munkálkodhasson általad!Szeretjük idézni azt az Igét,hogy:"Minden sikerül,amit tesz"(Zsoltárok 1,3),de számításba kell venni,az ezt megelőző verseket is:"Boldog ember az,aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint,nem áll a vétkesek útjára,és nem ül a csúfolódók székére,hanem az Úr törvényében gyönyörködik,és az Ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal"(Zsoltárok 1,1-2). Ha szeretnéd megkapni Isten áldásait,teljesítened kell feltételeit is.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. november 19. 16:21
Kísértés(3) - "...az Én erőm erőtlenség által ér célhoz." - 2Korinthus 12,9 -
Azt kérdezed,meddig tart még ez a kísértés?Néha az ellenség támadása csupán rövid ideig tart,máskor hosszan.Pál "tövist"hordott testében,ami nem múlt el.Miért adatott neki ez a szenvedés?A büszkeség miatt!"Hogy el ne bizakodjam a kinyilatkoztatások különleges nagysága miatt,tövis adatott a testembe"(2Korinthus 12,7). Pál több nyelven beszélt,és ő írta az Újszövetség könyveinek felét.Ilyen bizonyítvánnyal könnyű elbizakodottá válni.Végül felhagyott azzal,hogy menekülési tervért imádkozzon,és kezdte megérteni Isten célját:"Elég neked az Én kegyelmem,mert az Én erőm erőtlenség által ércélhoz."(2Korinthus 12,9). A büszkeség manapság meglehetősen elhanyagolt téma az egyházban.talán azért,mert tanítóink,maguk is küszködnek vele.A büszkeség nem feltétlenül látszik meg az arcodon,de ha nyomás alá kerülsz,felbukkan tetteidben és viselkedésedben.A büszkeség a Sátántól ered:"...hasonló leszek
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. november 19. 16:30
a felségeshez!"(Ézsaiás 14,14). Az ateizmus gyökere is gyakran a büszkeség:Akinek nincs istene,maga játszik istent.A Sátán az Édenkertben is ezt a stratégiát választotta:"...jól tudja Isten,hogy ha esztek belőle,megnyílik a szemetek,és olyanok lesztek,mint az Isten"(1Mózes 3,5). Ezért mondta Pál a filippi gyülekezetnek:"Az az indulat legyen bennetek,ami Krisztus Jézusban is megvolt:Mert Ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak,hogy egyenlő Istennel,hanem megüresítette Magát,szolgai formát vett fel... megalázta Magát...Ezért fel is magasztalta Őt Isten mindenek fölé,és azt a nevet adományozta Neki,amely minden névnél nagyobb"(Filippi 2,5-9). A kísértés, feletti győzelem kulcsa,ha alárendeljük magunkat Istennek és minden nap Tőle való függésben élünk.

Üzenet írása