Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Nyelved fékezd

Nyelved fékezd


Tetszik  
   


Fotó Infó

Készült: 2009:06:20 16:06:39
Kamera modell: Canon EOS 5D Mark II
Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 700x310 (0.2 Mp)
Rekesznyílás: f/5.6
Zársebesség: 1/160

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. november 19. 13:36
Fékezd a nyelved! - "...ha valaki beszédben nem vétkezik,az tökéletes ember,meg tudja fékezni az egész testét." Jakab 3,2 -
Egy mondás szerint mind olyanok vagyunk,mint a macskák,szeretjük a nyelvünkkel saját magunkat nyalogatni.Miért?Mert,ha neked másokról beszél,akkor másoknak meg rólad fog.A Biblia három dologgal kapcsolatban figyelmeztet minket:1.Meggondolatlan beszéd."Láttál-e már elhamarkodott beszédű embert?Több reményt fűzhetsz az ostobához,mint hozzá."(Példabeszédek 29,2o). Ha időt hagysz arra,hogy megismerd a tényeket,akkor legtöbbször egészen másként fogsz megszólalni.Anna olyan szenvedélyesen imádkozott gyermekéért,hogy Éli,a főpap azt hitte,részeg.Amikor a tanítványok látták,hogy Jézus feléjük tart a vízeb járva a Genezáreti-tavon,azt hitték,hogy kísértet.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. november 19. 13:47
Tehát gondolkodj,sőt,jobbat mondok:Imádkozz,mielőtt elhamarkodott következtetéseket vonsz le! - 2.Hízelgés."Mert nem jön ki szájukon őszinte szó,belül romlottak,nyitott sír a torkuk,sima a nyelvük"(Zsoltárok 5,1o). Azt mondod amit gondolsz,és gondold komolyan,amit kimondasz!Légy őszinte!A hízelgéssel a saját érdekünkben akarjuk manipulálni az embereket.Ne tedd ezt!Légy velük egyenes!Ha szereted őket,mondj igazat nekik! - 3.Ítélkezés.Jézus azt mondta:"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek!Mert amilyen ítélettel ítéltek,olyannal ítéltettek: És amilyen mértékkel mértek,nektek is olyannal mérnek." (Máté 7,1-2). Ha elég sokáig élsz,akkor sok olyan dologban leszel te is bűnös,amit olyan könnyen elítéltél, másokban.Az igazság az,hogy Isten aszerint bánik velünk,ahogy mi bánunk az emberekkel.

Üzenet írása