Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Istent ne kérdőjelezd meg folyton

Istent ne kérdőjelezd meg folyton


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 350x467 (0.2 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. október 26. 16:04
Ne kérdőjelezd meg folyton Istent! - "Bizony,a ti gondolataitok,és a ti utaitok nem az Én utaim - így szól az Úr." - Ézsaiás 55,8
Azt teszed,amiről úgy gondold,hogy az Isten akarata,de a dolgok nem úgy alakulnak,ahogy vártad? Isten más nézőpontból szemléli a helyzetet - sokkal jobb a rálátása.Az nem baj,ha kérdéseket teszel fel,de ne kételkedj Benne,ne kérdőjelezd meg Őt.Igéjében ezt mondja: "A ti gondolataitok nem az Én gondolataim és a ti utaitok nem az Én utaim"(Ézsaiás 55,8). Amikor isten azt mondta Mózesnek,hogy általa fogja megszabadítani az izraelitákat Egyiptomból,akkor Mózes lelkesen benne volt a dolgokban.De a dolgok nem úgy alakultak,ahogy várta, mert a fáraó csak még jobban megnehezítette életüket egy ideig.Így aztán Mózes hősnek kijáró tisztelet helyett jó darabig csak félreértést tapasztalt és bírálatot kapott.Később amikor valami megint nem úgy alakult,ahogy Mózes gondolta,elcsüggedt és így panaszkodott: "Uram, miért engeded,hogy rosszul bánjanak ezzel a néppel?Miért is küldtél ide engem?!"
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. október 26. 16:17
(2Mózes 5,22). Mózes nem tudta,hogy mi lesz az engedelmességének az eredménye,mert Isten nem magyarázta el pontosan,hogy fognak alakulni a dolgok.Frusztrációink általában nem abból adódnak,hogy Isten mit tesz,vagy nem tesz,hanem azokból a téves feltételezésekből, hogy szerintünk mit kellenen tennie.Ha feltevéseid vannak,vagy megpróbálod kielemezni Istent,akkor végül mindig csalódni fogsz.Jézus azt mondta:""Amit Én teszek,most még nem érted,de később majd megérted"(János 13,7). Csak visszatekintve látjuk meg,hogyan vezetett Isten.Ért ahhoz,amit csinál,már bőven bizonyított.Bízz hát Benne,és ne akard mindig felülbírálni!

Üzenet írása