Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Tartozunk egymásnak

Tartozunk egymásnak


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. október 20. 10:17
Tartozunk egymásnak - "...bátorodjunk meg közöttetek egymás hite által..."Róma 1,12
Pál három dologról beszél,amivel tartozunk egymásnak.Nézzük meg mi ez a három:
1."Szüntelenül megemlékezem rólatok imádságaimban"(Róma 1,8-1o). Egy ismeretlen szerző írta:"Szerencsétlen lélek voltam a kétségbeesés mélyén,de felmásztam a magasba ,mert Isten meghallgatta valaki értem mondott imáját."Legjobban azzal fejezheted ki szeretetedet és törődésedet valaki felé,ha imádkozol érte.Az imádság behívja Istent a helyzetbe,és felhatalmazást ad a mennyei erőknek,hogy működésbe lépjenek és változást hozzanak.
2."Szeretnélek látni benneteket,hogy megerősítésetekre valamilyen lelki ajándékot adjak nektek"(Róma 1,11). Mire vágyott Pál?Hogy lehetősége legyen erősíteni hittestvéreit,és ezért kész volt hosszú és veszélyes utakat is megtenni.Ha két ember elhatározza,hogy elismerik és táplálják
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. október 20. 10:26
egymásban az Istentől kapott ajándékaikat,az nem csupán nekik hoz áldást,de a környezetük számára is nyereség lesz!
3."Hogy együtt bátorodjunk meg közöttetek egymás hite által,a tietek és az enyém által"(Róma 1,12). A kulcsszavak:Megbátorodni egymás hite által.Hatalmas erő működik itt!Először:Imádkozzunk egymásért. Másodszor:Elismerjük és tápláljuk egymásban Isten ajándékait. Harmadszor: Közös hittel összpontosítunk a közös céléra.Jézus azt mondta:"Bizony mondom néktek azt is,hogy ha közületeke ketten egyetértenek a földön mindabban,amit kérnek,azt mind megadja nekik az én mennyei Atyám.Mert,ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az Én nevemben:Ott vagyok közöttük."(Máté 18,19-2o).

Üzenet írása