Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Keserűségtől szabadulj meg

Keserűségtől szabadulj meg


Tetszik  
   


Fotó Infó

Készült: 2010/04/04 21:53
Kamera modell: Samsung SGH-i900 Omnia
Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 300x225 (0.1 Mp)
Rekesznyílás: f/2.8
Zársebesség: 1/16

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. október 19. 12:18
Szabadulj meg a keserűségtől(1) - "Minden keserűség,indulat,harag,kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt." - Efézus 4,31
A harag sokszor a felgyülemlett csalódás következménye.Számítunk valamire,és ha nem kapjuk meg,akkor keserű csalódottságunk haragot eredményez.Haragunk pedig egészségtelen életmódhoz vezet mind fizikai,mind lelki,mind kapcsolati életünkben. Az ilyen frusztrációk gyakran szüleinkhez,testvéreinkhez vagy tekintélyt képviselő személyekhez kötődő gyermekkori rossz tapasztalatokhoz gyökereznek. Talán szeretetigényünk,elfogadásra,biztonságra vágyásunk sosem volt igazán betöltve,vagy úgy éreztük, jelentéktelenek vagyunk:Felnőtt korunkban pedig azzal szembesülünk, hogy az emberek nem vállalják az elkötelezettséget vagy megszegik adott szavukat a házasságban,az üzleti életben és a baráti kapcsolatokban.Végül aztán a lappangó harag fegyverré válik, fenyegetve mindent és mindenkit,aklit szeretünk.keserű emberekké válunk és magányossá,mert mások lehetőleg kerülnek,
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. október 19. 12:32
sőt akár kirekesztenek.Isten azt parancsolja,hogy szabaduljunk meg a keserűségtől,"hogy a keserűségnek gyökere növekedve kárt ne okozzon és sokakat meg ne fertőzzön"(Zsidók 12,15). Hogyan tudunk engedelmeskedni ennek a parancsnak?
1.Ha elfogadjuk Isten Szavát,és aszerint élünk.A Szentírás alapja nélkül a régi érzelmek újra meg újra alá fogják ásni a legyőzésükre irányuló erőfeszítéseinket."Távolítsatok el minden keserűséget..."(Efezusn4,31). Ez a parancs magában foglalja a siker ígéretét,ha engedelmeskedsz.
2.Ha a keserűségtől való szabadságot választjuk.Ez egy döntés,nem pedig érzés és nem is igényel érzelmi választ.Isten nem fogja leuralni érzelmeidet,de azok nem is befolyásolják Őt.Ha hiszünk Isten Igéjének és eldöntjük,hogy engedelmeskedünk Neki,az mindig sikert eredményez. Kezdd hát el erősíteni hitedet és akaraterődet!Hogyan? Azzal,hogy az Istennek való engedelmességet választod érzéseid ellenére is!Gyakorold ezt minden nap,amíg életstílusoddá válik!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. október 19. 13:09
Szabadulj meg a keserűségtől(2) - "...keserűségnek gyökere felnövekedve kárt ne okozzon és sokakat meg ne fertőzzön."Zsidók 12,15
Ahhoz,hogy el tudjuk engedni a keserűséget,először
1.El, kell döntenünk,hogy megbocsátunk."Bocsássatok meg egymásnak,ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban"(Efezus 4,32). Akár bocsánatot kért,aki megbántott,akár nem,akár él,akár meghalt,akár még mindig árt neked - az egyetlen lehetőséged a megbocsátás.A megbocsátással szabaddá válsz arra,hogy örülhess az életnek.
2.Fel kell adnunk minden elvárásunkat,a nekünk ártó személlyel kapcsolatban.Ha változtatsz az elvárásidon,azzal visszanyered lelki nyugalmadat.Akár változtat a másik személy a viselkedésén,akár nem - te lépj tovább!Ha elvársz egy bizonyos reakciót a másiktól,azzal továbbra is hozzá kötöd magad.Pál azt mondja:"Krisztus szabadságra szabadított meg minket...ne engedjétek magatokat újra a szolgaság igájába fogni"(Galata 5,1).
3.Rá kell bíznunk Istenre minden szükségünket.A Biblia azt mondja:"Az én Istenem be
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. október 19. 13:21
fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban"(Filippi 4,19). Vedd észre a "minden"szót!Isten rendelkezésedre tudja bocsátani mindazokat az embereket,forrásokat,és lehetőségeket,melyekre szükséged van az örömteli élethez.
4.Kérnünk kell Isten áldását arra,aki ártott nekünk.Igen,ez nehéz,de Jézus azt mondta:"Szeressétek ellenségeiteket és imádkozzatok azokért,akik üldöznek titeket."(Máté 5,44). Ha így tudsz imádkozni, akkor nem mások irányítják az életedet.
5.Tennünk kell valami jót azzal,aki megbántott.Kérdezd istent,hogyan tudnál áldássá lenni a másik ember számára!"Ha éhezik ellenséged,adj ennie,ha szomjazik,adj innia:Mert,ha ezt teszed ,parazsat gyűjtesz a fejére.Ne győzzön le téged a rossz,hanem te győzd le a rosszat a jóval"(Róma 12,2o-21). Úgy tudod legyőzni a haragodat és a keserűséget, ha hiszel Isten Szavának és aszerint cselekszel.

Üzenet írása