Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Pál testébe tövis adatott

Pál testébe tövis adatott


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 327x400 (0.1 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. október 18. 15:01
Amikor nem azt a választ kapod,amit vártál - "...tövis adatott a testembe:A Sátán angyala,hogy gyötörjön..."2Korinthus 12,7
Pál itt nem olyan kis tövisekről beszél,amilyeneket rózsabokrokon találni,hanem egy éles,szúrós tövisről,ami erős fájdalmat okoz.A "gyötörjön"szó azt jelenti:"Újra,meg újra,meg újra belém szúr. "Következő állítását ez még csodálatosabbá teszi."...tövis adatott a testembe:A Sátán angyala,hogy gyötörjön,hogy el ne bizakodjam. Emiatt háromszor kértem az Urat,hogy távozzék az el tőlem.De Ő ezt mondta nekem:"Elég neked az Én kegyelmem,mert az Én erőm erőtelenség által ér célhoz."legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem,hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem."(2Korintusn12,7-1o). Pál erre a tövises helyzetre a következő módon reagált:
1.Elismerte,hogy Isten erejére van szüksége.2.Kérte Isten segítségét,sőt,könyörgött érte.3.Elfogadta,hogy Isten válasza: "Nem!" 4.Mindezt ajándéknak tekintette.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. október 18. 15:11
5.Bátran folytatja szolgálatát.6.Elismerte,hogy ez a probléma lehetővé tette Istennek,hogy használja őt.Amikor a Pálban lévő hajtóerőt Isten jó irányba terelte,Pál ezt írta:"Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve: Többé tehát nem én élek,hanem Krisztus él bennem:Azt az életet pedig,amit most testben élek,az Isten Fiában való hitben élem,Aki szeretett engem,és Önmagát adta értem" (Galata 2,2o). Pál a saját akaratát keresztre feszítette.Mostantól Isten akarata szerint élt,és többé nem kérdőjelezte meg az ösvényt,vagy az árat,melyet a szolgáló életért meg kellett fizetnie.Téged is ide akar eljuttatni Isten!

Üzenet írása