Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Isten a kérdésedre a válasz

Isten a kérdésedre a válasz


   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 175x289 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. október 18. 14:26
Kérdésedre a válasz Isten - "Bár tudnám,hogy hol találom Istent!" - Jób 23,3
Jób szenvedései majdnem egy éven át tartottak.Abban az évben elvesztette gyermekeit,vagyonát,és egészségét is.Ekkor fohászkodott így:"Bár tudnám,hol találom Istent!"Figyeld meg,Jób imája nem ez volt:"Bár tudnám,hogyan kaphatnám vissza gyermekeimet, vagyonomat és egészségemet!"Ő nem, ezekre a dolgokra összpontosított. Felismerte,hogy ha Istennel rendezett a kapcsolata, akkor minden más is a helyére kerül életében.Íme,egy igazság,amit akkor tanulsz meg,ha elveszíted,amit szeretsz:Amikor semmid nem marad,csak Isten,akkor rájössz,hogy Isten elég!Jób könyvének nagy része arról szól,hogy Jób vitába száll Istennel,és panaszkodik élete miatt.Te is így teszel?Ne aggódj,ha így vagy,Isten tudja kezelni.Amíg Rá figyelsz,Ő helyre tud igazítani,segíteni,és így hited is erősödik.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. október 18. 14:35
Jób nem volt beavatva abba ,hogy mi zajlott a színfalak mögött.Nem tudott a párbeszédről Isten és a Sátán között,melyben a Sátán azt mondta:"Vedd csak el mindenét,majd káromol még Téged!(Jób 1,11). De Isten tudta,hogy ez nem így van,ezért engedte a Sátánnak,hogy egy ideig támadhatja Jóbot.Amikor mindez véget ért,Isten nem gondolta meg Magát Jóbbal kapcsolatban,sem Jób nem gondolta meg magát Istennel kapcsolatban.Az egyetlen,aki kénytelen volt belátni gondolatmenetének kudarcát,a Sátán volt!Ha kíváncsi vagy a történet végére:"Az Úr pedig jobban megáldotta Jóbot azután,mint azelőtt"(Jób 42,12). Ha tehát ma bajban vagy:A megoldás Isten.Csak bízz Benne továbbra is,és Ő el fog juttatni a győzelemig!
Páles Éva Judith
csütörtök, 2015. október 22. 12:21
Köszönöm a választ!♥♥
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. október 22. 14:29
Most jöttem haza a sétából.gyönyörű, szép idő volt így ünnep előtt.Egy-két október 23-i videót feltettem.Nagyon szívesen tettem.

Üzenet írása