Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Isten dicsősége

Isten dicsősége


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. október 5. 14:34
Isten dicsősége - ...hogy dicsőségének magasztalására legyünk,mint akik előre reménykedünk a Krisztusban.
A református keresztyénség hitvilágából ez a gondolat csúcsosodik ki:"Egyedül Istené a dicsőség!"Kálvin jól ismert mondása:"Én az én Uramé vagyok,mindenestől,és nincs más célom,mint az Ő dicsősége!"
A református anyaszentegyház élén hiába keresel látható főt.Valljuk a Kolossébeliekhez írott levéllel:"Ő(a Krisztus)a Feje a testnek,az egyháznak."(1,18). Nincs szükség tehát látható főre,mert az anyaszentegyházat az Ő lelke által az egyetlen Fő igazítja,Kinek dicsőségéből egy jottányit sem szabad elvennünk.
Ajánlom elolvasására a Kolossébeliekhez írott egész levelet.Valósággal kiált felénk ebből:"Hogy mindenekben Ő legyen az első!"
Az anyaszentegyház Feje egyúttal egyetlen Közbenjárónk is:Isten és emberek között (1Timóteus 2,5). Nemcsak az Ige igazsága,de Isten dicsősége ellen vétenénk,ha nem volna számunkra tökéletes bátorítás ez a jézusi ígéret:"Jöjjetek Énhozzám mindnyájan és Én megnyugtatlak titeket !
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. október 5. 14:49
(Máté 11,28). Ha Ő,Kinek teljes hatalom adatott mennyen és földön, kinyitja előttünk kegyelme ajándékának ajtajait és így bátorít, hogy jöhetünk Hozzá,akkor megbántjuk az Urat,ha protektorokat keresünk,kik a nyitott ajtón segítenek zörgetni,hogy az Úr ígéretében bizalmatlankodókat kegyelmébe ajánljuk Annak,kinél nem szorulunk pártfogókra:Isten dicsősége szolgálata is megkívánja,hogy visszautasítsunk minden emberi elgondoláson alapuló közbenjáró keresést.
Egyedül Istené a dicsőség!A református keresztyén ember semmit sem írhat a maga számlája javára.Mindent kegyelemből kapunk."Mid van ugyanis,amit nem kaptál volna?"(1Korinthus 4,7). Nem fogadhatunk el gratulációkat sem szépségért,sem tudásért,sem sikerekért,mert semmit sem adtunk önmagunknak.
Egyedül Istené a dicsőség!El kell magunktól vetnünk minden hamis érdemtudatot Istennel szemben kis,mert örökkévaló reménységünknek csak az lehet alapja,mit Isten az Ő egyszülött Fiában,az Úr Jézus Krisztusban tett érettünk.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. október 5. 14:58
Örökkévaló Isten,Kinek dicsőségéhez a gyarló földi ember semmit sem adhat,de abból állandóan elvenni igyekszik,figyelmeztess engem Szent Lelked által,hogy egyedül Téged illet minden dicsőség.Én ugyan nem növelhetem meg a Te dicsőségedet,de rajta lehetek,alázatos életemmel és munkásságommal,hogy mindeneket emlékeztessek erre a tartozásra,Ki kegyelmedből megszámlálhatatlan jóval ajándékozod meg méltatlan életemet,hogy egyedül Tied a dicsőség.Adjad tehát Édesatyám,hogy ne keressem emberek dicséretét:Ments meg engem a földi kitüntetések ,elismerések vágyától:Tisztíts meg engem minden rejtett és nyilvánvaló hiúságtól!Hadd tudjak én őszinte alázattal arra törekedni,hogy akik az én életemet látják,Téged dicsőítsenek ezért,az Úr Jézus Krisztus által,Ámen.

Üzenet írása