Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Szent házadat kedvelem

Szent házadat kedvelem


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. szeptember 26. 15:34
Szent házadat kedvelem. - Uram,szeretem a Te házadban való lakozást és a Te dicsőséged hajlékának helyét. Zsoltárok 26,8
Jó református ember szereti az Isten házát,mert vágyik a hívek közösségébe. A gyülekezetért kedves nekünk az Úrnak háza és nem önmagáért.Az Ige teszi vonzóvá,melyet abban hirdetnek és a közös éneklés és közös imádkozás.Drága kegyelmi ajándéka Istennek minden alkalom,amikor szent házába mehetek,mert az ég üzen nekem és én nem nélkülözhetem az ég üzenetét.Ne szónoklat után vágyakozzam, hanem az Ige szolgájának bizonyságtétele után.A prédikáció nem csemege,hanem kenyér.Ne szép előadásra,hanem az igehirdetés evangéliumi tartalmára helyezzem a súlyt.Ne élvezni akarjak a templomban,hanem épülni.Tudod mit jelent ez a szó:"Épülés?Nem túláradó érzelmeket,gyönyört,hanem növekedést.Egy ház akkor épül,ha növekszik.napról-napra magasabbra emelkednek téglasorai.Én is csak akkor épülök,ha növekszem: Hitben, ismeretben, szeretetben, alázatosságban.Állandóan tegyen komoly vizsgálat tárgyává, növekszik-e
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. szeptember 26. 15:46
belső emberem?Az Úr háza szeretetének csak így van értelme.
A következő gondolat e tárggyal kapcsolatosan:Legyek rajta,hogy szeretteim is kedveljék az Úrnak házát.vasárnapi ebédnél illik megtárgyalni az elhangzott beszédnek nem hibáit,és hiányait,hanem lelki tartalmát.És milyen jó,ha tovább tudjuk fűzni a hallott gondolatokat. És még egyet:Vannak "jó reformátusok",kik nem szeretnek templomba járni.Hívogassuk őket,anélkül,hogy szemükre hánynók templomkerülő voltukat.Hívogatásunkban legyen a szeretet melege és az Ige erejének magasztalása.Ne "prédikáljunk"azoknak, akiket hívogatunk.Bízzuk azt az igehirdetőre.Inkább csendben imádkozzunk értük.
Végül imádkozzunk az egész hét folyamán a következő vasárnapi igehirdetések áldásaiért.Álljon a lelkipásztor mögött sok imádkozó lélek,hogy hordozó imádságaink gyümölcse a megáldott igehirdetés eredményeiben mutatkozzék meg.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. szeptember 26. 15:53
Uram,hajlékodat,szeretem házadat,holott lakol dicsőséggel:Szent házadat kedvelem.És azt feljebb becsülöm minden e világi kincsnél. Könyörgöm ebben a hívek gyülekezetéért,a szentek egységéért, - könyörgöm a gyülekezet lelkipásztoráért,minden ő szolgálataiért, igehirdetéseiért.Add,hogy bizonyságtételein,a legközelebbin is,nyugodjék a Lélek ereje.Könyörgöm,adj ébredést gyülekezetünkben és kezdd el azt én rajtam a Jézusért,Ámen.

Üzenet írása