Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Ki az úr a háznál

Ki az úr a háznál


   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 260x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. augusztus 25. 11:55
Ki az úr a háznál? - Mindenekben Ő legyen az első. Kolosé 1,18
Hogy ki az úr a háznál?Ezt a kérdést az dönti el,hogy Jézus-e az első?Ha igen,akkor kölcsönösen elismerik a házasfelek a férfi és a nő egyenrangúságát.Mert igaz,hogy a "férj feje a feleségnek"és az is meg van írva:"Az asszonyok engedelmesek legyenek férjüknek mindenben", de ezeket a kijelentéseket ez a vers egyensúlyozza:"Ti férfiak szeressétek a ti feleségeteket,miképpen Krisztus is szerette az egyházat és Önmagát adta azért."(Efézus 5,22-23). Aki önmagát adja élettársának,annál nem lesz hatalmi kérdés abból,hogy ki az Úr a háznál?Krisztus az Úr,mert meg van írva:"Mindenképpen Ő legyen az első!"Tartsuk magunkat ehhez a regulához és ah éppen versengeni akarunk,lássuk meg,ki tudja jobban felöltözni a Krisztushoz hasonlóság vonásait."Én olyan vagyok ti köztetek,mint aki szolgál."(Lukács 22,27). Első akarsz lenni?Szolgálj!A szolgálat a nagyság útja.Szolgálni akarsz? Engedd,hogy előbb Krisztus szolgáljon neked.Minél többet veszel Tőle, annál többet
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. augusztus 25. 12:00
adhatsz élettársadnak és az embereknek.Íme a megoldás.Jó recept ez,csak éljünk e szerint.Az élet nem elmélet,és az élet kérdéseit a gyakorlat dönti el.
Ó,adjad istenünk,hogy ne uralkodásra,hanem szolgálatra vágyjunk.Házaséletünk világában - Uram Jézus - mindig Te légy az első.hadd telepedjünk lábaidhoz alázatos lélekkel,hogy minél többet fogadhassunk el Tőled és azzal szolgáljunk egymásnak,amiket Tőled nyertünk,Ámen.

Üzenet írása