Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Kegyességre gyakorold magad

Kegyességre gyakorold magad


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. augusztus 10. 06:12
Gyakorold magad a kegyességre! - A szentségtörő és a vénasszonyos meséket pedig utasítsd el,inkább gyakorold magadat a kegyességben, mert a test sanyargatásának kevés a haszna,a kegyesség pedig mindenre hasznos,mert meg van benne a jelen és a jövendő élet ígérete. 1Timóteus 4,7-8
"Egészséges testben egészséges lélek" - ezt a közmondást még a pogány világból örökölte korunk.A közmondás - bár nagyon sokan vallják - nem mond igazat!Akárhányszor lakik egészséges lélek beteg testben és viszont:Sokszor egészséges a test ott,ahol beteg a lélek. Tagadhatatlan,hogy a test egészsége elevenítően,üdítően,segítően hat a lélekre,de hány esetben igazolódik be az Írás bizonyságtétele,hogy a test gyakorlásának kevés haszna van.A szívet jobbá nem teszi.A szenvedélyeket kissé féken tartja ugyan,de új szívet nem ad. Felüdít, erősít,de nem csak test vagyunk.Lelkünk sokféle terhe, küszködése, problémája,szenvedése van.A gyászoló lélek keservét semmiféle sport sem vigasztalja meg.A kételkedő gyötrő kételyeit sem futball,sem egyéb
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. augusztus 10. 06:26
sportok nem oszlatják el.A bűntudat terhe alatt roskadozó hiába úszik a folyó hullámaiban,a víz gyenge ahhoz,hogy elmossa az ember bűneit.A békesség után epekedő nem éri ezt el,akárhány gyötrelmes birkózó verseny után sem.A test gyakorlásának tehát,ha van is haszna,de az élet szükségeinek sokféleségét tekintve,mégis kevés ez.
A kegyesség azonban mindenre hasznos.A kegyesség nem kegyeskedés: Nem kenetteljes hang,nem öltözet,amelybe beburkolózva,a szentség látszatát öltjük magunkra.Nem!A kegyesség:Élet,Istennel összekötött élet,melynek az Úr Jézus Krisztusban való hit az alapja.
Íme a kegyesség! - Mire hasznos ez? - Mindenre!
Saját életünket megfiatalítja,mert az Urral való összeköttetést ápolja, erősíti.Nemcsak lelkemre hat ez üdítőleg,hanem testemre is,mert a kegyesség vezet rá gyakorlatilag a nagy titokra,hogy testünk a Szentlélek temploma.Ezzel ezután testünkkel szemben is a leghelyesebb álláspontot foglaljuk el,annak kíméletét, erősítését, megszentelését illetőleg.
A kegyesség hasznát meglátom
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. augusztus 10. 06:37
gazdálkodásomban,emberekkel való érintkezésemben,örömben és fájdalomban egyaránt.A kegyes lélek tudja igazán,hogy élete az Isten dicsőségét szolgálja,viszont őt illetőleg minden csak javára szolgál.
A kegyesség láttatja meg velem embertársaim szükségeit,ez indít a halhatatlan lelkek megmentésére.
A kegyes lélek élete áldás családra,társadalomra,egyházra,hazára egyaránt.
A kegyesség mindenre hasznos.A test gyakorlása legfeljebb e földi életnek ígér erőt, - a kegyességnek azonban a megvan a jövő életre vonatkozó ígérte is.
A sír szélén a testi ember elveszít mindent,a kegyes ember pedig felkiált:Nekem a halál nyereség,mert Krisztushoz emel.Gyakorold hát magadat a kegyességre!"Igaz ez a beszéd és méltó,hogy mindenképpen elfogadjuk."(1Timóteus 4,9).
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. augusztus 10. 06:42
Atyám a Krisztusban!Én is alázattal fogadom az Írásnak a kegyesség gyakorlására serkentő szavait.Mennyire nem elég a lelkesedés pillanataiban felajánlkoznom Neked!Menyire nem az vagyok még,akinek gondolom magam.Ébressz azért bennem kitartó vágyat - Istenem - a kegyesség gyakorlása után.Add,hogy ne csak kezdjem azt,de meg is maradjak abban,míg haza nem érkezem,ahol többre bízod a Hozzád jövő híveket,a Jézusért,Ámen.

Üzenet írása