Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Eleveelrendelés

Eleveelrendelés


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 351x144 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. augusztus 7. 07:03
Hasonlók Jézushoz - Eleveelrendelés=predestináció - Mert akiket eleve kiválasztott,azokról eleve el is rendelte,hogy hasonlók legyenek Fia képéhez,hogy Ő legyen az elsőszülött sok testvér között. Róma 8,29
Isten eleveelrendelése nem csak a síron túli éltre vonatkozik.Már csak azért sem,mert az üdvösség e földön kezdődik.Isten azt akarja,hogy az Ő választottai már itt is felöltözzék az Úr Jézushoz való hasonlatosság vonásait:"Hogy azok az Ő Fia ábrázatához hasonlatosak legyenek..."Ez sem megy egyszerre,de ha megindult a megdicsőülésnek ez a folyamata, van reménység,hogy Aki elkezdte bennünk a jó munkát,véghez is viszi a teljes váltságnak napjára.
Az engedelmesség az az alapvonás,melyben a Krisztusban élő ember Mesteréhez hasonlít.Engedelmesség nélkül nincs keresztyén élet!Inkább meghalni,mint nem engedelmeskedni! "Tanuljátok meg Éntőlem,hogy Én szelíd és alázatos szívű vagyok."(Máté 11,29). Jézus iskolájában a legelső tantárgyak ezek."Erről ismer meg mindenki,hogy az Én tanítványaim vagytok,ha egymást
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. augusztus 7. 07:15
szeretni fogjátok!"Mesterünk legfőbb jellemvonása a szeretet."Ki vádol Engem közületek bűnnel?"(János 8,46). "A bűnt gyűlölni,a bűnöst szeretni", - erre tanít bennünket Jézus Krisztus.Az Atya dicsőségének sérleme felháborította az Urat,saját személye sérelméért nem gerjedt soha sem haragra(János 2,15:18,21-23)Mi az Atya akarata?Hogy mi si az Ő Fia ábrázatához legyünk hasonlatosak.Íme néhány vonás azok közül!Miben hasonlítok én Jézus Krisztushoz!
Hála Néked,ó örökkévaló Isten,hogy ilyen nagy dicsőségre hívtad el a hívő embert!Hol állok én még ettől a nagy céltól,hogy szent Fiad ábrázatához legyek hasonlatos!Menyi van még bennem és rajtam az elesett ember vonásaiból!Szánj meg engem,ó örökkévaló Isten és vedd munkába az életemet,hogy az egyre fejlődő lelki élet útján járjak és mindig jobban öltözzem fel Megváltóm vonásait,míg egyszer ott fent a mennyben egészen hasonlóvá lehetek Hozzá a Te nagy irgalmadból,Ámen.

Üzenet írása