Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Új kenyér

Új kenyér


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. augusztus 2. 12:14
Új kenyér - Én vagyok az életnek kenyere - János 6,48
Jézus nem az életnek gabonája,hanem a kenyere.A gabonának súlyos összetörettetésen kell előbb átmennie és amikor lisztté vélt is,még mindig nem kész táplálék.Mekkora nehéz utat tesz meg a búzaszem addig,amíg kenyér lesz belőle.Mibe került az Úrnak,hogy örökké új és soha el nem fogyatkozó kenyerévé legyen benne hívők,a belőle táplálkozók életének."Ím az Atya kebeléről leszáll ama Szerelmes,Lesz az Ő jó tetszéséből haláláig engedelmes"(Régi énekeskönyv 55.dicséretéből). Ez a leszállás a gabonamag elvetése (János 12,24-25). Egész földi útjára ráborul a Golgota árnya és amint átmegy az Ő vér- "keresztségén",íme az élet kenyere lesz számunkra.
Amikor a mai vasárnapon,az Úr szent asztalára kerül az új kenyér, hirdesse nekünk a mi Urunkban megnyert új kenyeret,az Élet kenyerét,Aki adatik nekünk ingyen,adatik mindnyájunknak,csak táplálkozzunk belőle az Ő akarata szerint.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. augusztus 2. 12:25
A János 6,53-56 igéi egyáltalán nem vonatkoznak az úrvacsorára,mint ezt többen helytelenül gondolják.Hol volt még akkor a szent vacsora szereztetése,amikor az Úr ez igékben tudtunkra adta,hogy Ő táplálék,és Benne hinni annyit jelent,mint Belőle táplálkozni.Ezzel a világossággal tekints az Élet Kenyerére.
Ö,Atyám,hálát adok Neked,hogy Jézusom az én számomra is az Élet Kenyerévé lett.Milyen kegyelem,hogy nem kell elepednem az élet kísértései között,mert lelkem éhségét állandóan csillapítja az Élet Kenyere.Táplálj engem,Jézusom,az örök életre,a Te kegyelmes ígéreted szerint,hogy láthatóvá legyen lelki emberem erején Tőled való Tápláltatásom megváltott volta.Békességem,bizodalmam örvendezésem, alázatom legyenek bizonyságai annak,hogy az élet eledele táplál engem is és belső emberem állandó növekedése legyen áldott bizonyságtétel kegyelmednek új és új erőt adó hatalmáról,a Krisztusért,Ámen.

Üzenet írása