Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Haragszol

Haragszol


   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 275x183 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. július 27. 07:12
Haragszol? - Ám,haragudjatok,de ne vétkezzetek:A nap le ne menjen a ti haragotokban. Efézus 4,26
Ám haragudjatok!Isten Igéje nem úgy beszél a haragról,mint amely lehetetlen volna a keresztyén embernél.Az Úr Jézus is megharagudott. Micsoda szent haragra gerjedt,amikor a farizeusok bűneit ostorozta! (Máté 23). Vagy a templom kétszeri megtisztításakor (mert az Írás a templom megtisztításának két ilyen alkalmáról beszél:János 2,13-17 és Máté 21,12-17). De ne feledjük el,hogy Jézus Krisztus haragja sohasem személyes sérelmekre támadt fel.Mikor saját személyéről van szó, türelmes a végtelenségig:Isten szelíd bárányaként áll a gyűlölettel szemben - de ha Isten dicsősége szenved sérelmet - az emberi bűn miatt,akkor szent haragra gerjed.Nálunk megfordítva van:Ha Isten ügyét bántja valaki,akárhányszor gyáván hallgatunk - de próbáljon csak valaki minket bántani,a mi szavunk igazságában kételkedni,majd meglátja,hogy kivel áll szemben!
Ám haragudjatok,mondja az Írás,de ne vétkezzetek!
Valaki egyszer ilyen példával
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. július 27. 07:25
illusztrálta az Ige tanítását:Egymás mellett áll két üveg,mindkettő vízzel van tele.Ha megrázom az egyik üveget,a víz mozgásba jő,apró gyöngyök támadnak,de kristálytiszta marad.Amikor a másik üveget rázom meg,egyszerre sötét lesz tartalma,mert a víz fenekén meghúzódott a leüllepedett iszap.Hát a te szívedből mit hoz fel a harag izgalma?Ám haragudjatok,de ne vétkezzetek!Ne fakasszon szidalmat, ócsárlást,még kevésbé átkozódást ajkadon a harag.És még egyre vigyázz! A nap le ne menjen a te haragodon.Add át sérelmes ügyedet Istennek,hívő imádságban.Kérjed,hogy szabadítson fel,annak gyötrő befolyásától.Te bocsáss meg Isten előtt,ha nem is kért még senki tőled bocsánatot,ki megbántott.Ellenfeled tehát,amit akar,de te Isten előtt már elintézted ezt az ügyet.És ha alkalmat nyújt a sérelmet okozó fél a megbocsátás tényének kijelentésére,akkor bocsáss meg az alázatos keresztyén készségével.Nem hétszer,de hetvenhétszer is...
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. július 27. 07:34
Atyám a Krisztusban,Te Aki mindeneket tudsz és látsz,Hozzád jövök megbántott lelkemnek fájó sérelmeivel.Te csillapítsd le - kérlek - az én háborgó lelkemet.Add,hogy a Te igazságod fényében lássam a történteket és tégy alázatossá,ha én is vétkeztem volna.Íme átadom Néked,az én hű Istenemnek,kesergő lelkem panaszát,ó vedd át, esedezem és nyugtass meg,hogy ügyemet,mint igaz Bírám,kezedbe vetted.Majd Te elintézed és megalázod őt,ki olyan keményen lázadt ellenem.Én meg akarok bocsátani ellenfelemnek és itt,a Te szent színed előtti könyörgésemmel sietek elintézni fájdalmas ügyemet. Ó,vedd le,kérlek,felzaklatott szívem terheit,hogy a nap ne menjen le az én haragomon,Ámen.

Üzenet írása