Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Ne vígy minket a kísértésbe

Ne vígy minket a kísértésbe


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 186x271 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. július 23. 15:58
Ne vígy minket a kísértésbe! - És ne vígy minket a kísértésbe,de szabadíts meg minket a gonosztól. Máté 6,13
Többféle kísértés van.Jakab levelében olvasunk a bűn megkísértő erejéről,mely a tulajdon szívünk vágyaival hat lelkünkre.(Jakab 1,13-15). De az Írásból tudjuk,hogy Isten is megkísérti Ábrahámot, midőn Izsák megáldozását kívánta tőle.(1Mózes 22,1-15). Míg Ábrahámnak nem volt gyermeke,az Úr volt mindene.Mikor Izsákban megnyerte Isten ígéretét,a szeretett fiú lassan lassan az Úr elé került,. Isten nem engedhette meg,hogy a hívő Ábrahám régi szeretete elhűljön Iránta.Magához kellett téríteni,szinte fel kellett ébresztenie,az egyetlen fiát bálványozó apát.Ezért jött a parancs:Vedd a te fiadat,akit szeretsz és áldozzad meg!...Ábrahámnak hasznára vált a próba.A lecke nem volt hiábavaló.Ismét az Úr lett számára az első és Izsák csak a második.
Isten minden kísértése az eltévelyedett bárányt akarja visszahozni.Míg a Sátán kísértése összetörésünket célozza,az Úré mindig megtartásunk érdekében történik.Mégis
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. július 23. 16:08
így kell imádkoznunk:Ne engedd,hogy valaha is eltávolodjam Tőled,és a kísértés tüzében keljen kiragadnod megmentő kezeddel!
Igen,Atyám hadd járjak én mindig Veled!Hadd legyek mindenkor engedelmes gyermeked,hogy ne vígy engem a kísértésbe!Szent Igéd legyen a lámpásom,Szentlelked legyen vezérem - akaratom egyezzék a Te akaratoddal és ha gyarlóságból mégis megbotlom,nyújtsd felém megmentő kezedet,mely a helyes ösvényre von!Add szívembe a bűn iszonyatát,hogy ne nyissak Előtte ajtót,midőn szívemben zörget. Hozzád ragaszkodó,engedelmes életem biztosítson Szerelmed által,hogy ne vígy minket a kísértésbe,sőt szabadíts meg a gonosztól,a Krisztus által,Ámen.

Üzenet írása