Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Jézus imádkozni tanít

Jézus imádkozni tanít


Tetszik 1 és még 1 tag kedveli
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 450x500 (0.2 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. július 22. 12:55
Taníts minket imádkozni? - Történt egyszer,hol valahol imádkozott,és mikor befejezte,így szólt Hozzá egyik tanítványa:Uram,taníts minket imádkozni,mint ahogy János is tanította tanítványait.Lukács 11,1
Taníts minket imádkozni! - Nem meglepő kérés?Micsoda különös tanulás kell ehhez?Nem elég kezeinket összetennünk,és elmondanunk mindent,ahogyan előkívánkozik,ami bennünket foglalkoztat?Még könnyebb kinyitnunk egy imádságos könyvet és rákeresve a legkívánatosabb formára,a magunk nevében felolvassuk annak szövegét.
Az Úr földön jártakor még nem voltak imakönyvek és azok puszta elolvasása ma sem mondható imádkozásnak.Az imakönyvek imái csak támaszok a még járni nem tudók számára.A tanítványok látták Mesterüket térdre borulva ,felemelt kezekkel könyörögni és megérezték,hogy ismeretlen magasságok előtt áll az imádkozó és Jézusnak tudnia kellett:Hogyan szárnyaljon fel,mit és hogyan tárja Isten elé Lelkének mondanivalóit.Ezért kérték Jézust,hogy tanítsa őket imádkozni.- Nekünk is meg kell tanulnunk ennek az - isteni
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. július 22. 13:12
kegyelem által adott - előjognak a gyakorlását.Tartsuk szem előtt,hogy az imádkozáshoz mindenekelőtt az imádság Lelke kell."Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtelenségünkön.Mert amiért imádkoznunk kell,nem tudjuk úgy kérni,ahogyan kell,de Maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal.(Róma 8,26)
Kérjük és várjuk a Szentlélek segítségét,hogy Ő vezesse fohászkodásainkat.Csak az égből kapott könyörgések szállnak az égbe.
Atyám esedezve kérlek,taníts meg engem is imádkozni Szent Lelked kegyelmével.Mások szükségleteiről ne engedj soha elfelejtkeznem. Tedd imádságaimat kedvessé azáltal.hogy mások terhét hordozó szeretetemnek mindig több legyen a mondanivalója,mint a magam ügyeivel megterhelt lelkemnek.Alázattal kérlek,formálj belőlem olyan imádkozót,akinek valóban életszükséglete az,amit kér és mindig Lelked által emelve tud megjelenni Színed előtt,az Úr Jézus érdeme alapján,Ámen.

Üzenet írása