Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Idő

Idő


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. július 21. 15:02
Megszabott idő - Mindennek megszabott ideje van,meg van az ideje minden dolognak az ég alatt. Prédikátor 3,1
Ha elérkezik az év vége,óhatatlanul gondolkozzunk el az időről,de nem csak az év végén,hanem életünk minden percében is.Mi az idő,mennyi van belőle,mire kapjuk,kapunk-e még,és menyit?Az a határ,amelyet az évek között vonunk,mesterséges,de ha kiértékelünk egy ilyen szakaszt,segíthet abban,hogy a következőt - ha még kapunk - helyesebben töltsük el.
A Biblia azt tanítja,hogy az idő Istené.Ő ajándékoz nekünk minden nap újabb 24 órát.Kérdés,hogy arra használjuk-e,amire adta!Mulasztás akkor történik,hanem arra használjuk.Időzavarba az kerül,aki tanulás helyett cseverészik,alvás helyett szórakozik stb.
Az idő helytelen felhasználása vagy eltékozlása vezet a sietéshez és a siettetéshez - amikor nincs türelmünk kivárni a dolgok természetes menetét.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. július 21. 15:11
A kapkodás pedig felszínessé tesz,az ilyen ember több hibát vét,selejtet termel,balesetet okozhat.Feleslegesen kimeríti magát,és veszélyeztet másokat is.Aztán néha az igazán fontos dolgokat hagyjuk el,hogy elintézzük azt,ami sürget.Így károsodik az Istennel és az egymással való közösségünk.
A hívő ember hálásan látja,hogy Isten milyen bölcsen időzíti életünkben az eseményeket.Aki figyelmesen figyel Őrá,nem hamarkodik el semmit,és nem késik le semmiről.Jézus földi élete gyönyörű példa erre.
Mivel valóban Ő szabja meg mindennek az idejét,ezért Isten nélkül rohanás,kapkodás,mulasztások vádja és folyamatos elégedetlenség kísér,Istenre figyelve pedig ugyanannyi idő alatt sokkal többet el lehet végezni.Így is kell dolgozni keményen,de marad ereje az embernek, öröme lesz közben,a végén pedig hála és békesség van a szívében.

Üzenet írása