Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Keresztelő János

Keresztelő János


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 189x267 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. július 18. 15:41
János engedelmessége - Akkor eljött Jézus...Jánoshoz,hogy keresztelje meg Őt...János azonban...ezt mondta:"Nékem volna szükségem arra,hogy megkeresztelj..."Máté 3,13-17
A bűnbánó bűnösök hosszú sora kígyózott a Jordán partján.János egy pillanatra mindenkit bemerített a vízbe,majd kiemelte.Egyszer csak megtorpant.Aki előtte állt,Azt nem akarta bemeríteni.Neked kellene engem bemerítened - mondta Neki.Jézus azonban csendesen válaszolt:"Engedj most,mert az illik hozzánk,hogy így töltsünk be minden igazságot."Akkor engedett Neki.
Miért állt be Jézus a bűnösök közé,amikor bűn nélküli volt?Noha egyedül Ő volt ilyen a földön az ősi bűneset óta,ezzel is kifejezésre akarta juttatni,hogy azért jött,hogy Magára vállalja a mi bűneinket és így szerezzen nekünk Istennél bocsánatot.
Miért torpant meg János ,amikor felismerte Jézust?(Az emberek akkor még nem ismerték Őt). Mert Jézus isteni szentsége és tökéletes tisztasága előtt azonnal a maga bűnös volta jutott eszébe,s érezte,hogy bocsánatra szorul.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. július 18. 15:50
És miért engedett mégis Jézus kérésének?Ez a legszebb ebben a jelenetben.Hiszen János elhatározta,hogy nem kereszteli meg Jézust,mert lelkileg megtisztulni csak a bűnösöknek kell.És ebben teljesen igaza is volt.De Jézus egyetlen szelíd mondatára mégis megváltoztatja elhatározást,félreteszi a maga igazát,és megteszi azt,amit Jézus kér.
Sok ilyen győzelemre lenne szükség a mi életünkben!Amikor lehet,hogy másképpen gondoltam,lehet,hogy nem is értem most Jézust,még igazam is van - s mégis megteszem,amit Ő mond.Kész vagyok engedelmeskedni Neki.
Egészüljön ki adventi programunk és ragyogjon e három szó előttünk: Akkor engedett Neki.Ebben mutatkozik mg az igazi istenfélelem,bizalom,alázat,ezzel dicsőítjük ma is Megváltónkat.Miben kell elkezdenünk ezt az engedelmességet?

Üzenet írása