Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Mit hoz a jövő

Mit hoz a jövő


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 149x200 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. július 18. 13:24
Mit hoz a jövő? - ...testvéreim,legyetek szilárdak...,hiszen tudjátok,hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.1Korinthus 15,58
A futurológia tudománya módszeresen kutatja,hogy ha a világban ma zajló folyamatok így folytatódnak,hova fog az vezetni 1o,2o,5o,1oo év múlva.Elég ijesztő adatokat közölnek.'"föld haláláról",a "kétségbeesés társadalmáról"írnak és egyre kevésbé remélik,hogy sikerül gyökeresen megváltoztatni az emberek gondolkozását,szokásait,igényeit.Így viszont hamarosan a beszívható levegő,az elegendő víz,és élelem biztosítása lesz probléma.
A hívő ember is komolyan veszi ezeket az előrejelzéseket,s törekszik minden módon védeni,megmenteni,ami az Isten által teremtett világból még ép marad és az életfeltételeinket jelenti.
Ugyanakkor a keresztyén ember nemcsak a jövőt várja,hanem a jövő Urát is.A hívő nép kulcsszava nem a futurum(jövő),hanem az advent.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. július 18. 13:34
Mi a világmindenség Urát várjuk,Akinek a megjelenése egyben minden nélkülözés,nyomorúság,hazugság,szenvedés végét is jelenti,Aki magához veszi majd a Benne hívőket és megítél minden gonoszságot, embertelenséget,és istentelenséget.
Mi nem a világ végét várjuk,hanem azt a dicsőséges Krisztust,Aki első ittlétekor kiváltott bennünket a pusztulás,az értelmetlen lét rabságából. Ezért is fontos,hogy ismerjük Őt.Mert nem is azt kérdezzük, hogy mit hoz a jövő,hanem hogy kit hoz a jövő, pontosabban, hogy ki készíti nekünk a jövendőt.Az,Aki szeretett minket és Önmagát áldozta fel értünk.
A világ sok nyomorúságát nem tudjuk megoldani.Abban azonban bizonyosak vagyunk,hogy a mi munkánk nem hiábavaló az Úrban.Hogy jó kezekben van a világ,a jövője is,van Gazdája az életünknek,ezért tudunk reménységgel előrenézni a csüggesztő adatok ellenére is.

Üzenet írása