Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Bartimeus

Bartimeus


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 193x261 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. július 17. 15:49
Egy névtelen koldus - Jerikóba értek...,egy vak koldus,Bartimeus,a Timeus fia ült az út mellett. Márk 1o,46
Bartimeus története az Úr Jézus szívébe enged bepillantást.Ki volt ő?
A leírás első mondata egy rövid életrajz.A neve?Kiderül,hogy nincs is saját neve ,csak az apja után hívják így:A Tímeus fia (bar=fia). Egy névtelen senki.Lakhelye Jerikó,foglalkozása koldus,munkahely az út széle.Ide botorkál ki vagy vezetik ki mindennap,s aha annyi adomány összejön,amiből ehet valamit,legyen boldog!
Az úton jönnek-mennek az emberek,elkap egy-egy mondatfoszlányt, abból próbál tájékozódni.Néhány méternyi hallótávolság - ide zsugorodott az élete.Pedig csak egyetlen érzékszervét veszítette el.
A haszonelvű világ ezt mondja:Értéktelen ember,semmit nem tud termelni,csak terhére van másoknak.Jerikóban pezseg az élet,kortársai építik a maguk világát,ő pedig csak tengődik egyik napról a másikra, minden távlat nélkül.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. július 17. 15:57
Az egész emberiség képe ez.Mi is csak egy "érzékszervünket"veszítettük el,az Istennel összekötő hitünket,és mennyire összezsugorodott a világunk! A valóság csak hittel érzékelhető részét nem ismerjük,s emiatt sok téves következtetésre jutunk.És nem látjuk sokszor önmagunkat sem helyesen,nem találjuk a helyünket,a feladatunkat,nem vagyunk tekintettel egymásra,nem látjuk a bűneinket,és azok megoldását,nem érzékeljük Isten valóságát.
Bartimeus azonban Egyvalakinek nagyon fontos:Jézus ismeri őt,és számon tartja.És a keresztre vezető utolsó útján megáll mellette és meggyógyítja.Ma pedig nekem üzeni:Én nem feledkezem meg rólad (Ézsaiás 49,15). És bátorít:Végy Tőlem szemgyógyító írt,hogy láss(Jelenések 3,18)

Üzenet írása