Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Jézus beteget gyógyít szombatona Betesda tavánál

Jézus beteget gyógyít szombatona Betesda tavánál


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 255x198 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. július 15. 13:35
Akarsz-e meggyógyulni? - Amikor látta Jézus,hogy ott fekszik...,megkérdezte tőle:"Akarsz-e meggyógyulni?" János 5,6
Jeruzsálemben a városfalon kívül volt egy gyógyforrás.Mivel időszakos forrás volt,építettek egy medencét,amibe felfogták a vizet.Ekörül sok beteg volt gyógyulást remélve.Egyikük már 38 éve feküdt ott,de segítség nélkül nem tudott bemenni a vízbe.Tőle kérdezte ezt egyszer Jézus:Akarsz-e meggyógyulni?
Az ember nem válaszolt,panaszkodik,kesereg,hogy nincs segítsége.Jézus csak ennyit mond neki:Kelj fel és járj!És meggyógyult a beteg.
Találó kép:A fényes nagyváros mellett nyomorultak sokasága,akik megoldásra várnak.A látványos technikai haladás mellett súlyos problémák sokasága,amelyeket nem tudunk megoldani.Sokféle emberi erényünk,értékünk mellett,sötét indulatok,emlékek,félelmek,bűnök sokasága a szívükben,amelyektől nem tudunk megszabadulni.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. július 15. 13:44
Ide jött el Jézus.Kérdése nagyon fontos,mert aki erre igennel válaszol,az elismerte,hogy beteg,nem tud magán segíteni,eddig más sem tudott,de Ő nem mondott le arról,hogy meggyógyuljon.Talán még egy kis bizalom is van az igenben:Ha tudsz segíteni,tedd meg!Mi mit felelünk ma Jézus kérdésére?
Ez a beteg mellébeszél:Nincs emberem ,aki bevinne a vízbe.Már akarni sem tud?Vagy csak ez az egyetlen lehetőség lebeg a szeme előtt. Jézusnak azonban számtalan lehetősége van.Végül a szavával,teremtő Igéjével gyógyítja meg.
A betegtől csak egy kis mozdulatot kér,annyi bizalmat,hogy tegye meg,amit mond neki:Kelj fel!De hiszen ez képtelenség!Ő mégis megteszi. - Értünk is mindent Jézus tett meg.Csak ezt a kicsi hitet várja:Amit addig hallottál Tőle,tedd meg!És aki addig teher volt, teher hordozóvá válik.

Üzenet írása