Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Élő reménység

Élő reménység


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 193x261 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. július 14. 14:20
Élő reménység - Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja,Aki ...újjászült minket Jézus Krisztusnak a ...feltámadása által élő reménységre... 1Péter 1,3
A szakemberek azt mondják,hogy a sok öngyilkosság oka a reménytelenség.Vagy nincs semmilyen megalapozott távlat az emberek előtt,vagy pedig csalódtak olyan elképzeléseikben, amelyeknek nem volt alapjuk.Erről írja Csokonai Vitéz Mihály:Földiekkel játszó,Égi tünemény,/Istenségnek látszó Csalfa,vak Remény!/Kit teremt magának a boldogtalan,/S mint védangyalának Bókol untalan.
Ezzel szemben Isten a Benne hívőknek egészen bizonyos jövőt készített.Az Ő ígéretei igazak,s Jézus Krisztus feltámadásával megalapozta a jövőnket.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. július 14. 14:29
Péter apostol ebben a levélben részletesen leírja:Mi várjuk Jézus második eljövetelét,de addig is örömmel végezzük a munkánkat,sőt így vállaljuk Jézusért még a szenvedéseket is.Mert sohasem csupán a pillanatnyi körülményeinkre nézünk,hanem túllátunk azokon a mi Urunk ígéreteire.Mivel biztos jövőnk van,nem szédítenek meg pillanatnyi sikerek,és nem csüggesztenek el pillanatnyi kudarcok, hitünk az örökkévalóságban gyökerezik,s ezért kiegyensúlyozott az életünk.
Olyan a Krisztusban reménykedő ember élete,mint egy mélyen gyökerező fa,ami bírja a viharokat,sőt közben megtermi még a szeretet gyümölcseit is - ahogy az ige folytatásában írja.
Az élő Krisztus nem csak a jelen megpróbáltatásai közt biztos támasz,hanem tudjuk azt is,milyen gazdag örökséget készített el övéinek,amit senki el nem vehet,ami örök értékű kincsekből áll.Akinek ilyen biztos a jövője,az örömmel él a mában.
Ismerem-e ezt a reménységet és él-e ez a szívemben?Nagyon is!

Üzenet írása