Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Halottakról szóló tanítás

Halottakról szóló tanítás


Tetszik 1 és még 1 tag kedveli
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 308x164 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. július 14. 11:28
Jézus tanítása a halottakról - ...közöttünk...nagy szakadék is tátong.hogy akik innen át akarnak menni...,ne mehessenek,se onnan ide át ne jöhessen senki. Lukács 16,26
A gazdag és Lázár történetében Jézus Krisztus nagyon fontos igazságokat tanít arról,hogy mi van a halál után,mit tudhatunk az elhunytakról.
Egészen természetesen tanítja,hogy van folytatása az emberi létnek a biológiai halálunk után is.Jézus szerint a halál nem pont az élet mondatának végén,hanem kettőspont:Más létformában,de tovább létezik minden ember,a nem hívők is,akár akarjuk,akár nem.
De nem mindenki ugyanolyan körülmények közt létezik tovább.A gazdag a pokolba,Lázár az üdvösségbe került.Az előbbi szenvedett,az utóbbi boldog volt.Ne feledjük,hogy már itt is két különböző állapotban létezünk:Istennel közösségben vagy Isten nélkül.Ez válik véglegessé a halálunkkor.Jézus tehát világosan tanítja:Van üdvösség és van kárhozat.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. július 14. 11:37
Van összefüggés az ember földi élete és örök sorsa között."Ki hisz a Fiúban,annak örök élete van,aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak, nem lát majd életet,hanem az Isten haragja marad rajta."(János 3,36). Mindnyájan Isten haragja alá születünk,innen lehet megtérni Hozzá.
Jézus azt is világosan tanítja,hogy örök sorsunk eldől a halálunk pillanatában,s utána már ezen nem lehet változtatni.A történet mindkét szereplője azonnal odakerül,ahol el kell töltenie az örökkévalóságot. S hiába próbálna a gazdag akárcsak enyhülést is kérni,utána már nem lehet változtatni semmin.
Jézus tanítása szerint egy életünk van,ez megismételhetetlen,ebben van lehetőségünk megtérésre.A Szentírástól távol áll a reinkarnáció elképzelése,és a halottakért való imádkozás gyakorlata is.Hiszen a sorsuk végleg eldőlt.

Üzenet írása