Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Imádság minden helyzetben

Imádság minden helyzetben


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 205x246 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. július 12. 12:51
Imádság - minden helyzetben - Én pedig imádkoztam a menny Istenéhez,majd ezt mondtam a királynak... Nehémiás 2,4-5
Illik-e imádság egy felelős államférfi szájába?Lehet-e közügyeket imádsággal jó irányba befolyásolni?Kaphat-e védelmet,akár látványos előrehaladást is egy közösség,vagy egy nép csak azért,mert hívő tagjai a munkájuk közben is állandó kapcsolatban vannak az élő Istennel?
A Biblia határozott válasza:Igen.S erre nagyon jó példa a Kr.e.5. században élt Nehémiás.Számára az imádkozás nem alkalmi időtöltés volt,hanem életstílus.Akármit csinált,közben eleven kapcsolatban maradt Istennel.Társadalmi felelősségének,népe iránti szenvedélyes szeretetének,a mások nyomorúsága iránti roppant érzékenységének forrása ebben a lelki közösségben volt.Innen táplálkozott erkölcsi tartása,kitartása,leleményessége,határozottsága és szelídsége,ami egy kritikus történelmi helyzetben sorsdöntően jó irányba vitte népe történelmét.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. július 12. 13:00
Imádkozott,amikor magas pozícióban volt,imádkozott,amikor rossz híreket hallott népe helyzetéről,és Istent kérdezte,mi az ő feladata, imádkozott a belső és külső ellenség ármánykodása idején és ez kihatott az egész közösségre.Így épült fel Jeruzsálem hetven évvel korábban lerombolt fala két hónap alatt - állandó nehézségek közepette is.
A hittel imádkozó hívők szerepe népünk történetének alakulásában sokkal nagyobb,mint gondoljuk.Ezért a felelősségük is nagy,s ha nem élnek ezzel a lehetőséggel,bűnt követnek el.Nem azt jelenti ez,hogy a történelem Urát bármire rábeszélhetnék,hanem azt,hogy Isten sok jót tartogat az Őt nem tisztelő embereknek is.DE kellenek,akik ismerik Őt,és tartják a kezüket,hogy átvehessék és továbbadhassák ezeket az ajándékokat.
Engem használhat-e Isten erre?

Üzenet írása