Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Szüntelen hála

Szüntelen hála


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 258x195 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. július 12. 12:11
Szüntelen hála - ...mindenben hálát adjatok,mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. 1Thesszalónika 5,18
Miért írja a Szentírás többször,hogy tartsuk számon Isten jótetteit, köszönjük meg újra és újra ajándékait,bővölködjünk a hálaadásban?
S mi a haszna annak,ha egymás iránt sem fukarkodunk a hálával? Nekünk is,másoknak is,nagyon hasznos ez,és Isten dicsőségét is szolgálja. Hogyan?
Akitől kaptunk valamit,annak adósa lettünk,tartozunk a hálával.És a szívből jövő köszönet gyakran többet ér,mint bármilyen viszonzás,mert ebben a szív érintkezik a szívvel.
A hála biztatás is újabb jótettekre.Valaki értelmi fogyatékos gyermekek között dolgozik.Kezdetben nyomasztotta,hogy nem tud velük beszélgetni. Ma ezt vallja:Semmi pénzért nem mennék el máshová, egész nap hálás tekintetek között dolgozhatok.A köszönet: Energiaközlés
A hálás ember ismeri fel,milyen gazdag.Aki elégedetlen, követelőző, mindig azt látja,amije nincs.A hálás az,amije van és egy hálaadó imádság olyan "leltár"amely elégedetté te
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. július 12. 12:22
szi az embert.A hálaadás a saját hitünket is megerősíti.
Az Isten iránti hála kifejezése bizonyságtétel az Istenről.Arról vall ezzel a hívő,hogy Isten gazdag,hatalmas,szerető Atya,Aki megbízható,nyugodtan rábízhatják magunkat az Ő gyermekei,akik tudják,hogy Tőle kaptak mindent és ezután is Tőle kérnek és várnak mindent.
Ezért véd meg a hála az aggodalmaskodástól.A hívő ember olykor már előre megköszöni,hogy Isten a jövőben is cselekedni és ajándékozni fog.Szorongás helyett szent kíváncsisággal várja,hogy ebből az újabb bajból hogyan ad majd szabadulást.S mivel a hála s a mögötte álló hit Magával Istennel kapcsol össze,ezért az ilyen ember a nyomorúság idején is tudja magasztalni Istent.Belé vetett bizalma nem rendül meg,ha próbák közt vezet az útja.Nem a bajokért hálás,hanem azért, hogy minden helyzetben Istennel közösségben maradhat.Így a nehéz időkben is tudja Őt dicsőíteni,mint Jób(Jób 1,21). A szüntelen hála egyik édes gyümölcse ez a dicsőítés.

Üzenet írása