Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Simeon

Simeon


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 260x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. július 10. 10:05
Aki meglátta Jézust - Most bocsátod el,Uram,szolgádat...békességgel,mert meglátták szemeim üdvösségedet... Lukács 2,29-3o
Amikor az öreg Simeon a csecsemő Jézusban felismerte a világ Megváltóját,áldotta Istent,és békével kész volt meghalni.Mert megízlelt valamit az örökkévalóságból.Erről a lelkiállapotról egy igehirdetésében így tanított Joó Sándor lelkipásztor:
"Az ilyen embernek az idő többé nem múlik,hanem telik.Mert,ha az idő múlik,akkor minden órával.esztendővel kevesebb van belőle,s egyszer egészen elmúlik.Ha azonban telik,akkor nő,minden nappal közelebb jut a kiteljesedéshez.Telik,azaz telítődik,mint egy pohár,egy edény - aztán egyszer egészen megtelik ,kiteljesedik benne az élet.
A múló idő viszi az életet,egyre messzebb.A telő idő hozza az életet,az örök életet,egyre közelebb.Aki felett múlik az idő,az előrenéz,a halálon át is az örökkévalóság felé.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. július 10. 10:14
A múló idő öregít,a telő idő pedig megérlel.Az idő múlása nyugtalanná és szomorúvá tesz,az idő teljessége pedig megbékéltet és vigasztal.Akinek telik az idő,az ősz hajjal nem a szép ifjúság elmúlásának,hanem a közelgő örökkévalóság dicsfényének a jelét látja már.A múló időben a halál kapuzárás,érthető hát előtte a pánik.A telő időben a halál kapunyitás,érthető hát előtte a nyugalom.A múló időben azonban a halál csak a mulandóság vége,és az örök élet kiteljesedése.
A te számodra,testvér,múlik az idő vagy telik.?
Simeon előbb meglátta Jézust,mint a halált.Az tud békességgel elmenni a földi életből,és átlépni az örökkévalóság küszöbén,aki nem akkor döbben rá arra, kicsoda Jézus,hanem már itt találkozott Vele.Ez a hit lesz látássá odaát.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2016. június 8. 15:06
Egy férfi és egy nő látják Isten ígéretének beteljesedését a templomban.Öregek már mind a ketten,Anna prófétanő mindig a templomban volt,nyolcvannégy évesen élete böjtöléssel és imádkozással telt,ez volt a szolgálata.Mások helyett és másokért imádkozott,várta a megváltást.Simeon a kegyes és igazhitű öregember Jeruzsálemben lakott,és kijelentést kapott,hogy nem hal meg,amíg meg nem látja a Szabadítót.A Lélek indítására figyelt,ezért ment akkor a templomba.Ott találkoztak a gyermek Jézus bemutatásánál. Simeon a csecsemőt nézte és a Megváltót látta Benne.Egy pici baba minden öreg szemének kedves és szívet melengető,de nem fakaszt ilyen dicsőítő szavakat:"Most bocsátod el,Uram, szolgádat beszéded szerint,békességgel,mert meglátta szemem üdvösségedet,amelyet elkészítettél minden nép szeme láttára..."(Lukács 2,29-31). Sokan védekeznek azzal:Ha látnám Jézust a két szememmel,hinnék Benne.De sokan elmentek akkor is Jézus mellett.Sokan ismerték a gyermeket,aztán a felnőtt názáreti férfit,mégsem minden szem látta meg
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2016. június 8. 15:22
Benne Isten Fiát.Láthatták gyógyítását,és hallhatták tanítását,mégsem hittek,hogy Ő Az.Csak egy különös ember,aki felforgat mindent,mert másként beszél Istenről,mint a többi vándortanító.
Simeon és Anna egy életen át vártak,közben megöregedtek. Nem ölbe tett kézzel,hanem imádkozva és tudatosan Istenre vártak.Kell várni,amíg megérik az ember arra,hogy jól lásson,a lényeget lássa,hogy a Szentlélek megnyissa a szemét és a szívét. Öregségünkre romlik a szemünk,de épen ez vezet arra,hogy mélyebbre nézzünk,a jelenségek mögé,és ne csak a szemel láthatót,a felszínt kutassuk.Ők a szívükkel látták meg az egyszerű,vidéki fiatal pár ölében a gyermeket,Akit az Isten ígérte szerint Üdvözítőül adott.Látták a nagyot a kicsiben,az erőt a tehetetlenségben,Isten Fiát a csecsemőben.Mivel egész életükben Istenre figyeltek,azonnal értették a jelt,és prófétáltak Róla.Simeon a szülőknek,Anna másoknak beszélt.
Az üdvösség látása békességet és örömet adott nekik,erőt jelentett a halál felé vezető úton.Már nem kapaszkodtak a földi
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2016. június 8. 15:27
életbe,nem akartak minden áron fiataloknak látszani,sokáig maradni még,hiszen megkapták a legfontosabb ajándékot. Bizonyosságot Isten üdvözítő jelenlétéről.AS halál riasztó képe nem lehet erősebb,mint az üdvösség látása.Megszabadultak a halálfélelemtől,hálaadással és békességgel készültek a mennyei hazába,az élettel betelve,ahogyan ezt az elődökről olvassuk. - Karsay Eszter

Üzenet írása