Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Megzavart iránytű

Megzavart iránytű


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 242x208 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. július 9. 13:27
A megzavart iránytű - ...futok egyenest a cél felé,Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért. Filippi 3,14
Verne Gyula a 15 éves kapitány című regényében van egy megdöbbentő jelenet.A hajó szakácsa bosszúból elhelyez egy nagyobb vasdarabot a hajó egyetlen még működő iránytűje mellett,és az megzavarja a műszert ,másfelé haladnak,mint gondolják,egyenesen ellenségeik karjába,a pusztulásba.DE ezt senki sem veszi észre.
A Biblia azt tanítja,hogy így téríthette el a kísértő az emberiséget is a helyes irányból,amikor az Istentől kapott iránytű mellé elhelyezte az ellene való lázadást,az ember önistenítésének vágyát,s azóta haladunk a biztos pusztulás felé.Gondja van az Ördögnek arra,hogy ne foglalkozzunk a haladás irányával,csak a hajóval.Annak komfortja, sebessége,korszerűsége legyen a gondunk,de sose gondolkozzunk azon,hogy vajon hova is fogunk megérkezni.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. július 9. 13:38
Jézus Krisztus viszont pontosan azért jött,hogy erre figyelmeztessen,és megmentsen a végső pusztulástól.Ha a halottak meghallják az Ő Szavát,élni fognak(János 5,25). Vagyis,ha mi,potenciális halottak,komolyan vesszük,amit Ő erről mond,megmenekültünk.
Ez a gyakorlatban azt jelenti,aki észreveszi az iránytű mellé helyezett vasat,az életébe beférkőzött bűnt,eltávolítja azt és újra figyel Isten iránytűjére,a Szentírásra,annak az élete helyes irányba fordul.Az az Istentől kapott képességeit és lehetőségeit arra használja,amire kapta, lelkileg-szellemileg egyre gazdagabb lesz és másokat is gazdagít.Az átment a halálból az életbe(János 5,24).
Ez ma akkor következik be,amikor olvassa vagy hallgatja valaki Isten Igéjét,közben a Szentlélek világosságot gyújt benne,s így feltűnik neki,hogy rossz irányba halad,meglátja "a vasdarabot,lesz ereje kidobni azt,és teljes bizalommal ráhagyatkozik az iránytűre,hogy aztán az eredeti.helyes cél felé haladjon.

Üzenet írása