Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Nagy vacsora

Nagy vacsora


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. július 5. 14:32
Még van hely - Menj ki gyorsan a város útjaira és utcáira,és hozd be ifde a szegényeket,a nyomorékokat,...hogy megteljék a házam. Lukács 14,21.23)
Isten szívébe enged bepillantanunk Jézus ezzel a példázattal(Lukács 14,15-24). Egy ember vacsorára hívta ismerősit,ők azonban különböző akadályokra hivatkozva nem mentek el.Erre azt mondta a szolgáinak, tereljék be az utakról az embereket,mindenki jöhet,van hely és van ennivaló bőven.
Ilyen Istenünk van,Aki kész velünk újra közösségre lépni.Mert az együtt étkezés a közösségvállalás kifejezése volt.Mi hagytuk ott Őt,de Ő jött utánunk,mert nélküle elvesznénk.Mindent elkészített Isten,hogy újra életünk legyen,és bővölködjünk.Nincs feltétele a visszatérésnek,nem kell teljesítenünk semmit,nem kell (és nem is tudnánk)hozzájárulni a vacsorához semmivel.Az evangélium Isten meghívása:Jöjjetek,mert minden készen van!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. július 5. 14:44
És milyen az ember?Nem ér rá!Visszaüzen,hogy fontosabb dolga van,mint istennel találkozni.Ma így mondanánk:Ki kell menni a telekre,ki kell próbálni az autót,párkapcsolati problémáink vannak.Ez mind fontos,de csak az Istennel való közösség helyett lehet mindezt elvégezni?Nem akkor kerülne a helyére az életünkben mindez,ha Isten szereteturalma ragyogja be mindent?Hiszen,ami Isten helyére kerül,az istenné válik és uralkodik rajtunk.Ezért mondják a meghívottak: Kell. Nem is veszi észre az Isten nélkül maradt ember,hogy rab, kényszerpályára állt.Éppen innen akarja Isten kiszabadítani!
Mi erre Isten válasza?Ha nem jöttek a meghívottak,jöhet mindenki.Ha nem kell a Messiás a választott népnek,jöhetnek a bűnösök,sőt a megvetett pogányok is - mindenki előtt nyitva van a menny,aki elfogadja a meghívást.Ne önmaga méltatlanságára nézzen,mert mindenki az,hanem vegye komolyan a hívást és a Hívót!"Még van hely" - A te helyed üres még vagy már boldog vendége vagy a Gazdának?

Üzenet írása