Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Magvető példázata

Magvető példázata


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 240x192 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. július 5. 12:34
Magvető példázata - Mi lesz az igéből? - Akiknél pedig a jó földbe esett (az igemag)azok igaz és jó szívvel hallgatják az Igét,meg is tartják,és termést hoznak állhatatossággal. Lukács 8,15
A magvető példázatában Jézus azt mondta el,hogy többféleképpen lehet fogadni az Ő Igéjét,és ettől függ,hogyan alakul egy ember sorsa.
1.Az ókori ember gyakran előbb kiszórta a magot,s csak utána szántotta bele a földbe.Így előfordult,hogy az előző aratás óta kitaposott ösvényekre is hullott mag.A kemény felületről könnyen felkapták azt a madarak.Minden Istennel szembeni keménység,ellenállás megakadályozza,hogy az Ige új életet teremjen bennünk.
2.A palesztinai talaj nagyon köves.gyakran a vékony földréteg alatt sziklák lapulnak.Hamar kikel a mag,de nem tud gyökeret ereszteni,és kisül,megég.Ilyen az,aki befogadja az Igét,de csak egy ideg hisz,mert ha bármi kellemetlenséget kellene elszenvednie miatta,vagy ténylegesen változtatnia kellene valamit az életben,visszahököl,nem enged az Igének.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. július 5. 12:45
3.A gyomok együtt nőnek a hasznos veteménnyel,és kegyetlen harc folyik a fényért,tápanyagért.Ha nem elég erős a gabona,megfojtják.Ügyeljünk a három g betűre,amit Jézus említ:A gondok,a gazdagodás lehetősége és a gyönyörök nagy ellenségei az ige munkájának.Ma a haszon és az élvezet nagy úr,nem szabad behódolni neki,megfojtják az igét.
4.Akiknek a szíve jó föld,azok hallgatják az igét,megtartják,és termést hoznak állhatatossággal.A "megtart"szó azt jelenti:Valamire nagyon vigyázni,féltve őrizni.És erre is utal:Akinek az életén meglátszik,hogy befogadta az Igét.Termi a Lélek gyümölcsét, ami: "szeretet, öröm, békesség,türelem,szívesség,jóság,hűség,önmegtartóztatás"(Galaták 5,22-23)
Ilyen beszédes élet követi a bibliaolvasásunkat és igehallgatásunkat?

Üzenet írása