Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Megteltek az edények,nem folyt több olaj

Megteltek az edények,nem folyt több olaj


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 204x247 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. július 4. 16:15
Meglepő megoldás - Amikor megteltek az edények...nem folyt több olaj. 2Királyok 4,6
Tud-e adni Isten reménytelen helyzetben is megoldást?Igen, a kérdés csak az,hogy elfogadjuk-e olykor meglepő segítségét.
Ki képes elfogadni?Aki tudja,hogy rászorul,aki nem az öklét rázza,hanem a kezét nyújtja,és kér Istentől,s aki okoskodás nélkül megteszi azt,amit Isten parancsolt neki .Alázat,hit,engedelmesség, a mi részünkről.
Isten a prófétán keresztül felel ennek az özvegynek,s ez olyan,mintha ma valaki a Bibliából érti meg,mit üzen neki Isten.Azt a parancsot kapta,hogy gyűjtsön össze üres edényeket,s a maradék kis olajukból töltsön azokba.Ez furcsa utasítás volt,de szót fogadott,s így minden edény tele lett.Az eladott olajból ki tudta fizetni az adósságot,s maradt neki is bőségesen.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. július 4. 16:25
Milyen fontos volt az,hogy a gyerekek látták édesanyjuk hitét,és látták,hogy hogyan cselekeszik az Isten!Válaszolt az imádságra,könyörült a nyomorultakon,s bőséges ajándékot adott.A Biblia ez nevezi kegyelemnek.Az,hogy csorgott az olaj az üres edényekbe:A kegyelem.Az,hogy az asszony Isten szavára egymás után rakta oda az üres edényeket:A hit.Kegyelemből - hit által van üdvösségünk is.
Jézus Krisztus így jelentette be a programját:"Azért jöttem,hogy életük legyen,sőt bőségben éljenek."(János 1o,1o). Az emberiség helyzete is reménytelenné vált a bűn miatt,s rabszolgák maradtunk volna,ha Ő nem segít rajtunk.Boldog ember az,aki megragadja az Általa felkínált szabadulást és életet.
Minden nyomorúságunkból bizalommal kiálthatunk az Úrhoz segítségért.

Üzenet írása