Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Van kiút

Van kiút


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 235x214 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. július 4. 15:45
Van kiút? - ...a férjem meghalt...Most eljött a hitelező,hogy elvegye két gyermekemet rabszolgájának. 2Királyok 4,1
Ez a történet egy özvegyasszonyról szól,aki Kr.e.7oo körül élt,és megoldhatatlan helyzetbe került.Egyedül nevelte két fiát,s mivel a kölcsöneit nem tudta törleszteni,a hitelező el akarta vinni rabszolgának a fiúkat.Mit lehet itt tenni?Az asszony kétségbeesésében Istenhez kiáltott,és az Úr különös megoldást adott.Milyen bajok halmozódtak itt egymásra.
Az első baj az volt,hogy a gyerekeknek nem volt apjuk,az asszonynak pedig nem volt társa,támasza.Sok gyerek nő fel ma is apa nélkül, rendszeresen megfigyelhető pozitív apakép nélkül.És sok asszony hordoz ilyen terhet?Mindent egyedül kell eldönteni,roskasztó a felelősség.Sose hagyjuk,hogy társunk "özveggyé"váljék,s a gyermekeink árván nőjenek fel mellettünk!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. július 4. 15:57
A másik nagy a baj a szegénység volt,az asszony nem tudott enni adni a fiainak.A világon ma is naponta több ezer gyermek hal éhen,és az emberiség egynegyede alultáplált.A mi országunkban is van ilyen probléma.Ugyanilyen szörnyű a lelki éhezés,tömegek nem kapják meg az egészséges lelki fejlődéshez szükséges táplálékot,sőt sokan szellemi mérgekkel etetik a gyermekeiket,miközben ők maguk is azt fogyasztanak. Legyünk ezen a téren nagyon éberek!
A harmadik nagy veszedelem a hitelező volt,aki el akarta vinni a fiúkat. A világ irgalmatlanul meg akarja kaparintani az ifjúságot,s különböző csalikkal rabul ejti őket.
Mit tett ez az asszony a maga tehetetlenségében?Nem törődött bele,hogy mindnyájan elpusztulnak,hanem Isten emberéhez fordult. Istenhez kiáltott,Aki "árváknak atyja,özvegyek védője"(Zsoltárok 68,6)és isten különös megoldást adott neki.
Imádkozzunk ma az árvákért,özvegyekért,nehéz helyzetben lévőkért, nélkülözőkért,népünk fiataljaiért!

Üzenet írása