Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Lídia megtérése

Lídia megtérése


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 247x204 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. július 3. 15:38
Egy vállalkozó(Lídia)megtérése - ...az Úr megnyitotta szívét,hogy figyeljen arra,amit Pál mond. Apostolok Cselekedetei 16,14
Ezt az asszonyt Lídiának hívták,a mai Törökország területén lévő Thiatírában született,de Filippiben lakott.Ott volt kelmefestő műhelye,és üzlete is.A bíborcsigából nyert festékkel megfestették a gyapjút,és az abból készült kelmének magas ára volt.
Eredetileg pogány volt,de kereste a láthatatlan Istent,és szombatonként együtt imádkozott az ott lakó zsidó asszonyokkal.Amikor pedig Kr.u.49-ben Pál apostol Filippibe is eljutott, Lídia figyelmesen hallgatta a Jézusról szóló igehirdetést. Eközben "az Úr megnyitotta szívét."Jézus melletti döntését megpecsételte azzal, hogy megkeresztelkedett,házát pedig felajánlotta a keresztyén misszió részére.Így lett Lídia filippi háza az első keresztyén gyülekezeti ház Európa földjén.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. július 3. 15:48
Nem kis döntés volt ez,mert a pogány városban gyanakodva nézték a láthatatlan Istent imádó zsidókat is,és ezt az új vallást is,amely a Király Krisztust tisztelte.Lídia azonban vállalta az esetleges következményeket. Mindez a figyelmes igehallgatás közben dőlt el. Isten így tud nekünk világosságot adni,új utakra vezetni lelki gazdagsággal megajándékozni,amelyet mi továbbadhatunk másoknak.
Akinek az Úr megnyitja a szívét,annak megnyílik a szeme,és meglátja, kinek mivel segíthet.Megnyílik a szája,és mer Jézusról bizonyságot tenni.Megnyílik az ökölbe szorított keze,s tud vele simogatni és imádkozni, akár még az ellenségeiért is.Megnyílik az egész ember,mert megnyílt előtte a menny,amit Jézus Krisztus nyitott meg minden Benne hívő előtt.Boldog,aki belép az ajtaján!

Üzenet írása