Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Szemlélőkből hírnökökké

Szemlélőkből hírnökökké


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 275x183 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. július 3. 14:37
Szemlélőkből hírnökökké - És menjetek el gyorsan,mondjátok meg a tanítványinak,hogy feltámadt a halottak közül...Máté 28,7
Húsvét hajnalán néhány asszony kiment Jézus sírjához,hogy "megnézzék a sírt."A tiszteletük,a kegyeletük,a szeretet indította őket erre.S hamarosan ők lettek a feltámadás örömhírének első hírnökei.Milyen állomásokon vezetett az útjuk?
1.Kimentek szemlélődni.Sokan keresik így ma is Jézust,érdeklődnek utána,szívesen megismernék a Vele kapcsolatos irodalmat,gyakran nem is fogalmazzák meg pontosan,mire vágynak,csak hiányérzetük van.
2.Legnagyobb meglepetésükre angyal szólította meg őket,s kaptak egy feladatot:Ne féljetek,Jézus feltámadt,mondjátok meg ezt a tanítványainak!Az angyal szó azt jelent:Küldött.Így hallunk mi is információkat Jézusról,igehirdetést az Ő mai küldötteitől.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. július 3. 14:46
3.Ők ezt elhitték,és azonnal engedelmeskedtek a felszólításnak,indultak,hogy elmondják az örömhírt.A hit mindig engedelmességben valósul meg.Ha kezdem megvalósítani,amit a Bibliában olvastam,a prédikációban hallottam,akkor elindultam a hit útján.
4.Eközben éljük át mi is,amit az asszonyok akkor:Szembejött velük Jézus.Tapasztalattá lesz a hit.Kiderül,hogy igazat mondott a mennyei követ.Jézus meggyőz arról,amit előtte látatlanban komolyan vettem,a küldött szavára elhittem.
5.És így még teljesebb meggyőződéssel lehet tovább menni a jó hírrel a tanítványokhoz.Azok egyébként ezt nem hitték el,de ez nem veszi el a hírvivők kedvét,ők már egészen bizonyosak abban,amit hittel előbb elfogadtak.
Mi hol tartunk ezen az úton?Onnan lépjünk tovább,és legyünk boldog hírvivők!

Üzenet írása