Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Emmausi tanítványok

Emmausi tanítványok


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 328x154 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. július 2. 15:42
Krisztus bennem - ...többé tehát nem én élek,hanem Krisztus él bennem...(Galaták 2,2o)
Az emmausi tanítványok története azt is mutatja,hogyan változik meg a személyes névmások sorrendje,ha valaki újjászületik.
Vannak akik így gondolkoznak:A sorrend én,én,én.Ez a kisgyerekre jellemző,ebből ki kell nőni.A szomorú valóság azonban az,hogy sok felnőtt is megmarad ezen az éretlen,gyerekes,infantilis szinten.
Az általános ez:Én,te,ő, S ha az "Ő"Istent jelenti,akkor az sok ember életéből hiányzik.Nem tagadják Istent,csak semmibe veszik,negligálják.Ez volt jellemző az emmausi tanítványokra is: Állandóan magukról beszéltek,hogy ők mit éreznek,mit veszítenek,mit éltek át,mi bántja őket.Másokról csak rosszat tudtak mondani,Jézus pedig már nem létezett számukra,hiszen megfeszítették.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. július 2. 15:51
S amikor megnyílt a szemük?Tele lettek Krisztussal:Ő,hogyan lépett melléjük,Ő mit mondott,mit tett,feltámadt...Jézus lett a nagy Ő,Aki az első helyre került életükben.Utána következtek a többiek,akikre korábban nem is gondoltak:Vajon mi van velük,szomorkodnak,mert ők is azt hiszik,hogy Jézus halott.Menni kell hozzájuk,vinni az örömhírt, mégpedig azonnal,így fáradtan is,nem számít,mibe kerül,nem szabad magukra hagyni őket.Az Ő után jött a Te.
És az én?Nincs is róla szó.Hova lett?Meghalt:"Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve.Többé tehát nem én élek,hanem Krisztus él bennem.Nem én vagyok a fontos,hanem Ő!Ezért tudok önfeledten szolgálni másoknak.Eközben leszek magam is egyre inkább azzá,akivé Ő akar formálni."...kiformálódik bennetek a Krisztus."(Galaták 4,19)

Üzenet írása