Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Emmausi tanítványok

Emmausi tanítványok


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 277x182 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. július 2. 13:12
Akik nem hittek az igének - De ma már harmadik napja,hogy ezek történtek. Lukács 24,21
Jézus Krisztus többször beszélt tanítványainak arról,hogy szenvedése és kereszthalála után a harmadik napon fel fog támadni.Mégsem akadt közülük senki,aki várta volna a harmadik napon.
A két emmausi tanítvány aznap reggel hallotta a sírtól jövő asszonyoktól,hogy angyalok jelenését látták,akik azt mondták,hogy Jézus él.El is mentek néhányan a sírhoz,és mindent úgy találtak, ahogyan az asszonyok elbeszélték,Őt azonban nem látták.S a két tanítvány mondja mindezt a feltámadott Jézusnak szomorúan, reménytelenül, - éppen a harmadik napon!
Miért?Mert nem hitték,amit hallottak.Miért nem hitték?Mert olyan szokatlan,az értelem számára elképzelhetetlen volt.Ők látták,hogy meghalt Jézus - ez a biztos,a többi csak asszonyi fecsegés.És a nagy húsvéti örömhír birtokában is csüggedtek maradtak.Így írja ezt a Biblia: "De nekik nem használt a hirdetett Ige,mivel nem párosult hittel azokban,akik hallgatták."(Zsidók 4,2).
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. július 2. 13:20
Ha hittek volna az Igének,akkor reggel óta örvendezhetnének. - Sok bajtól,gondtól megóvna bennünket,ha komolyan vennénk Isten Igéjét!
Az Ördög kérdése is így hangzott az első emberhez:Csakugyan azt mondta Isten?És ma is sok minden igyekszik kétségbe vonni Isten igaz kijelentését.Légből kapott valótlan állítások:Átírták a Bibliát,ami Benne van már nem érvényes,azt nem úgy kell érteni,nem is az írta,aki írta.
Tudományosan bizonyított,hogy a Szentírás szövege történelmileg hiteles.Ahhoz pedig már hit kell,hogy valaki elfogadja:Benne Isten jelenti ki Magát,és szól hozzánk ma időszerűen és személyesen.Aki ezt hittel komolyan veszi,tapasztalni fogja,hogy így igaz.Párosítsuk hittel azt,amit hallunk,és akkor-sok-sok áldása lesz életünkben Isten Igéjének!

Üzenet írása