Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Százados

Százados


Tetszik 1 és még 1 tag kedveli
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 160x238 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. július 1. 06:29
A százados - Amikor pedig a százados és akik vele őrizték Jézust,látták a földrengést és a történteket...,így szóltak:"Bizony,Isten Fia volt Ez!" Máté 27,54
Erről a római tisztről csak annyit tudunk,hogy ő vezette azt kivégzőosztagot,amely Jézus és a két gonosztevő keresztre feszítését végrehajtotta nagypénteken.Hogyan jutott el vajon arra a felismerésre,hogy Jézus az Isten Fia?Három lépcsőn:
Megfeszítette Jézust.Minden bizonnyal nem sokat tudhatott Róla. Tette, amit mondtak neki.Két gonosztevővel egy harmadik.Úgy ölt meg valakit,hogy nem tudta,mit cselekszik.Hamis információk alapján,különösebb gondolkozás nélkül lett Krisztus-gyilkos.
De szemlélte Jézust.Hallotta,hogy imádkozik:Atyám,bocsáss meg nekik,mert nem tudják,mit cselekesznek.Ő sem tudta - talán őérte is imádkozik Jézus?Ilyet még nem hallott eddig.Aztán újra Atyjának szólította Istent.Ez volt az egyik vád Jézus ellen,hogy Isten Fiának tartja Magát.És ha ez igaz?
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. július 1. 06:39
Ez lehetséges,amilyen hatalommal kijelentette a mellette szenvedőnek: Még ma velem leszel a paradicsomban.Jézus szava igévé vált számára, "szívében forgatta",gondolkozott rajta,és a Szentlélek meggyőzte őt az igazságról.
S ezek után meggyőződéssel vallotta:Bizony Isten Fia volt Ez!Az Ördög és Jézus gúnyolói így kezdték:Ha Isten Fia vagy...Akit a Szentlélek elvezet az igazságra,ezt vallja:Bizony,Isten Fia vagy.
Ma is sok hamisságot,féligazságot,rágalmat vádat mondanak Jézusról.Ezt hisszük el,vagy azt,amit Ő mondott Magáról?Aki előítélet nélkül olvassa a Bibliát,annak az értelmét megvilágosítja Isten Lelke és felragyog neki Krisztus valósága.S az ilyen ember bátran meg is vallja a hitét,hadd tudják meg mások is,ki halt meg a kereszten,s mi ennek a haszna személy szerint ránk nézve is!
Hol tartok én ezeken a lépcsőkön?

Üzenet írása