Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Barabbás

Barabbás


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 242x208 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. június 30. 15:51
Barabbás - Melyiket bocsássam nektek szabadon:Barrabást vagy Jézust, Akit Krisztusnak mondanak? Máté 27,17
Pilátus választás elé állította a népet,hogy Jézus vagy Barrabás szabadon bocsátást akarják-e?Barrabás rablógyilkos volt,akit lázadás miatt börtönöztek be.A nép őt választotta,s Jézus kivégzését követelte. Miért népszerűbb Barabbás,mint Jézus?Melyiküket mi jellemzi?
Barabbás az erőszak embere,Jézus a szereteté.Barabbás szerint az ellenséget ki kell irtani,Jézus szerint azt is szeretni kellés meg kell menteni.Barabbás alulról kér segítséget,ő felkelő.Jézus felülről vár szabadítást,ezért szelíd és alázatos.Barabbás a maga kezébe veszi az ügyek intézését,Jézus az Atya kezébe bízta Magát.Barabbás odaüt és visszaüt,Jézus pedig tűri az ütlegelést.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. június 30. 16:03
A Barabbások felemelik kezüket,és tőrüket az ellenségbe döfik,Jézus felemeli a kezét,s még haldokolva is ellenségeiért imádkozik.Barabbás azért jön,hogy neki szolgáljanak,s ő uralkodjék.Jézus azért jött,hogy Ő szolgáljon és adja életét válságul sokakért.A Barabbások üvölteni szoktak,Jézus nem kiált és nem lármázik.Az Ő igazsága halkan kimondva is megáll.Barabbást halál és pusztulás követi,Jézus azért jött,hogy életünk legyen és bővölködjünk.Ahol Barabbás megjelenik,ott előbb-utóbb meghalnak sokan.Ahol Jézus megjelenik,ott Ő hal meg másokért,hogy azok éljenek.
Mennyit szenvedett már a világ a Barabbások miatt és a sokaság mégis újra és újra Barabbást választja!
Nekem melyikük a követendő példa?Merem-e Jézust választani akkor is,ha Barabbás népszerűbb?A Barabbások felett átszalad az idő, Jézus Krisztus azonban tegnap,ma és örökké ugyanaz.Boldog ember,aki Benne bízik!

Üzenet írása