Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Mennyit látunk a valóságból

Mennyit látunk a valóságból


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. június 28. 14:49
Mennyit látunk a valóságból? - Jézus erre így szólt:"Hagyd,hiszen temetésem napjára szánta..." János 12,7
Néha nagyon felszínesen értékeljük az eseményeket.Nem is sejtjük,mi lehet egy-egy mondat,mozdulat,cselekedet mögött.Márpedig helyesen értékelni csak az tud,aki a teljes valóságot látja.Jézus Krisztus erre tanít minket.
Ő feltámasztotta Bethániában Lázárt.Utána Lázár testvérei meghívták sokadmagával egy vacsorára.Nagy szenzáció volt:Lázár,aki halott volt,ott ül Jézus mellett.Márta felszolgált,Mária pedig...?
Mária eltűnt,majd visszajött egy kis edénykével,amiben drága illatos kenet volt,azt mind Jézus lábára kente,s hajával megtörölte.Mindenki látta,hogy ez kincset érő kenet,amiből legfeljebb egy cseppet szoktak a nagyon tisztelt vendég hajára tenni.De nem így eltékozolni!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. június 28. 14:59
Júdás azonnal számol:Legalább háromszáz dénárt (egyévi átlagkereset) ért. Ő is szívesen fogadta volna,vagy a szegényeknek kellett volna adni.
A jelenlévők nem is sejtik,hogy Mária milyen hálás Jézusnak,hogy visszaadta testvérüket.A hála mellett ott van benne az istennek kijáró tisztelet és imádat is.Élete legnagyobb kincsét adta oda,és eszébe sem jut számolgatni,mert mindent szeretne Jézusnak ajándékozni.
Közben pedig ő sem tudja,hogy ennél még többről van szó.Egy héttel később,Jézus már meghal a kereszten,és gyorsan kell majd eltemetni,a szokásos kegyeleti megkenés nélkül.Ezért mondja Mester:Az Én temetésem napjára szánta ezt.Mária tehát tudtán kívül részt vett Isten üdvterve megvalósulásában.
De jó lenne a dolgok mélyére látni és így mindig helyes ítéletet alkotni!
Uram segíts,hogy egyre többet lássak a valóságból,s hadd lehessek én is eszközzé a kezedben,tudatosan vagy tudtomon kívül is!

Üzenet írása