Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Hit

Hit


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 335x150 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. június 25. 13:51
Mi a hit? - És ahogyan Mózes felemelte a kígyót a pusztában,úgy kell az Emberfiának is felemeltetnie,hogy aki hisz,annak örök élete legyen.János 3,14-15
Jézus Nikodémusnak egy ószövetségi történettel szemléltette,hogy mit jelent Őbenne hinni.A pusztai vándorlás során egy alkalommal mérges kígyók támadták meg a népet bűneik következményeként.Isten azt parancsolta Mózesnek,hogy készítsen ércből egy kígyót,tegye fel egy magas póznára,s akit kígyómarás ért,nézzen fel arra,és életben marad. Nincs más módja a megmenekülésnek.És valóban így is történt.
S akkor beszélt az Ő bekövetkező kereszthaláláról:Ahogyan Mózes felemelte a kígyót,úgy fogják Jézust is megfeszíteni,a aki Benne hisz,az megmenekül a kárhozattól.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. június 25. 14:00
Amit ebből ott a népnek meg kellett tanulnia,azt kell nekünk is ma:Mindenki belehal a bűn kígyómérgébe,mert Isten nélkül,csak a kárhozat vár ránk.Az ember tehetetlen,nem tud magán segíteni,csak Istentől jöhet szabadítás.Az életben maradásra csak ez az egyetlen, furcsa lehetőség van:Feltekinteni az érckígyóra,vagyis hinni Jézusban. Aki azon elmélkedik,hogy miért éppen ezt a megoldást adta Isten,miért nem mást,az közben belehal a kígyómarásba.De aki komolyan veszi Isten szavát,vagyis hisz Neki,az halálos méreggel a testében is élve marad.Ezt sokan megtapasztalták akkor.
Hinni tehát azt jelenti:Megteszem,amit Isten mondott.Jézus keresztje nélkül,nincsen üdvösség.A keresztyén hit nemcsak ismeret,a Biblia igaznak tartása,hanem az a személyes bizonyosság,hogy Isten Krisztus érdeméért nekem is bűnbocsánatot,örök életet ajándékoz.A hit: A kinyújtott kezem,amivel ezt megragadom.

Üzenet írása