Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Péter pünkösdi beszéde

Péter pünkösdi beszéde


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 219x230 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. június 25. 09:34
Mit tegyünk mi? - Amikor ezt hallották,mintha szíven találták volna őket,ezt kérdezték...:"Mit tegyünk...?"Apostolok Cselekedetei 2,37
A bűnös ember újjáteremtése,az újjászületés mindenestől Isten munkája. És mit tehetünk érte mi?Ezt kérdezték pünkösdkor is az emberek Péter prédikációja után.
S ő mit válaszolt?"Térjetek meg,és keresztelkedjetek meg valamennyien Jézus Krisztus nevében,bűneitek bocsánatára,és megkapjátok a Szentlélek ajándékát"(38)
Vagyis mi az események sorrendje?Hallgatták az Igét,ezt komolyan vették(mintha szíven találta volna őket)bűnbánatra jutottak,ennek jeleként megkeresztelkedtek ,Jézus érdeméért bocsánatot kaptak, s akkor megkapták a Szentlélek ajándékát.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. június 25. 09:43
Isten mindent az Ő Igéjével végez el.Ige nélkül nincsen életváltozás.Valóban életkérdés,hogy hallgassuk Isten Igéjét,és fogadjuk be,vagyis vegyük személyesen magunkra nézve komolyan azt.Isten Igéje leplezi le bűneinket,a Szentlélek indít őszinte bűnbánatra,Ő tesz bizonyossá afelől,hogy bocsánatot kaptunk,s Ő vezet utána az engedelmesség útján.
Ezt a sorrendet nem lehet megfordítani,mindenütt így olvassuk a Szentírásban.Nem lehet előre venni a Szentlélek ajándékát,mert csak a Jézusban hívő,bűnbocsánatot nyert ember kap Szentlelket.
A mi feladatunk tehát az,hogy hallgassuk az Igét,és fogadjuk be,vegyük azt komolyan.Ezt a Biblia így is nevezi:Igazat adtak Istennek(Lukács 7,29). Mit tegyünk mi?Adjunk igazat Istennek,valljuk meg és hagyjuk el a bűneinket,és tegyük meg,amire a Lélek indít!De ne feledjük,hogy mindebben Isten kegyelme,Isten Lelke segít bennünket!

Üzenet írása