Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Ritka alkalmak

Ritka alkalmak


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 139x210 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. június 24. 17:41
Ritka alkalmak - Áron is vegyétek az alkalmatosságot,mert a napok gonoszok. Efézus 5,16
Február 29-e,ez a nap négyévente ismétlődik.Ez arra figyelmeztet,hogy vannak az életünkben olyan lehetőségek,amelyek csak ritkán vagy csupán egyetlenegyszer adatnak.Nagyon meg kell becsülni ezeket.
Amikor beszélgetés közben megnyílik a gyermekünk,vagy a hitvesünk szíve:Amikor feltárul egy bibliai Ige,és Isten gondolatainak a mélyére láthatunk:Amikor Isten egészen egyértelművé tesz számunkra valamit: Amikor küld valakit,és az megmutatja a helyes utat:Vagy amikor erőteljes vágy ébred bennünk az engedelmességre - ezeket az alkalmakat nem szabad elmulasztanunk,hanem mint elkészített,áldott lehetőséget meg kell ragadnunk és ki kell használnunk.
A vak Bartimeust nem lehetett elhallgattatni,amikor megtudta,hogy Jézus előtte megy el az úton.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. június 24. 17:54
Elszántan kiabálja:Jézus,könyörülj rajtam!Mert tudta,hogy ez egy soha nem visszatérő alkalom.S az is volt,mert Jézus útja innen már a keresztre vezetett.
A római Kornéliusz nem spekulált,hogy mitévő legyen,amikor isten arra indította,hogy hívassa magáéhoz Péter apostolt.Azt sem tudta,ki ő,de azonnal engedelmeskedett a különös parancsnak.És akkor lett hívővé,megismerhette Jézus Krisztust és kapta a Szentlélek ajándékát.
Félix helytartónak is megadatott,hogy Pál apostoltól hallhassa kicsoda Jézus,és mit tett értünk.De ő félbeszakította,és nem használta ki az egyszeri alkalmat arra,hogy új életet kapjon.
A "napok gonoszak"kifejezés azt jelenti,hogy sokan azt gondolják,az idő vég nélküli.Pedig egyszer elfogynak a napjaink és nem lesz többé lehetőségünk jót tenni,valamit pótolni,vagy az üdvösséget megragadni.

Üzenet írása