Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Ki nem lehet Jézus tanítványa

Ki nem lehet Jézus tanítványa


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. június 23. 16:34
Ki nem lehet Jézus tanítványa? - Ha valaki nem hordozza a maga keresztjét és nem jön utánam,az nem lehet az Én tanítványom. Lukács 14,27
Egy alkalommal Jézus nagyon szigorúan beszélt arról,hogy mi tesz valakit alkalmatlanná arra,hogy az Ő tanítványa legyen.Három okot említett:
1.A jobban szereti a számára legfontosabb embereket vagy önmagát,mint Jézust,az nem lehet a tanítványa(Máté 1o,37). Nem "meggyűlölni "kell őket,hanem átsorolni.Aki Jézus követője lett,annak az életében Ő legyen az első helyen,s mindenki utána következzen!Az Ő személye legyen meghatározó minden tekintetben!Ettől nem kell félni,mert mindenki így jár jól.Hiszen,akinek Jézus Krisztus abszolút tekintély,aki csak Őt hajlandó imádni,az tudja helyesen szeretni a szüleit,házastársát,önmagát,s még az ellenségét is.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. június 23. 16:45
2.Aki nem hordozza a keresztjét,az sem lehet tanítvány.A kereszt mindig a Krisztusért vállalt lemondás,szenvedés,önmegtartóztatás.(A betegség,a rossz szomszéd,kellemetlenség,"tövis"nem kereszt)A kereszt az áldozat jelképe.Krisztust követni áldozatvállalást,folyamatos önmegtagadást is jelent.Az érte vállalt gúny,mellőzöttség,a magam kényelméről,hiúságáról való lemondás:Kereszthordozás.Mire vagyok kész Jézusért?Mibe kerül nekem a keresztyénségem?
3."...aki közületek nem mond le minden vagyonáról,nem lehet az Én tanítványom."(Lukács 14,33). "Vagyon"az,ami az életünkben Jézus mellé vagy az Ő helyére kerülhet.Ami olyan,vagy csaknem olyan fontos lesz,mint Ő.Amiben bízik valaki,ami lefoglalja,betölti,és így visszatartja attól,hogy kövesse Krisztust.Az erényeink,a jótetteink, tehetségünk, képességeink,mindaz,ami büszkeséggel tölti el az embert.Ábrahám számára Izsák lett a "vagyon"a legfontosabb.Ezért kellett volna feláldoznia,de nem kellett,mert kiderült,hogy istent Izsáknál is jobban szereti!

Üzenet írása