Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Bizonyságtételünk

Bizonyságtételünk


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 305x165 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. június 23. 13:53
Bizonyságtételünk alanya - Jézus mondta:Aki titeket hallgat,Engem hallgat... Lukács 1o,16
Jézus Krisztus azt ígérte,hogy a Róla szóló hiteles bizonyságtétel végső alanya mindig Ő lesz.Vagyis Ő ad gondolatokat,szavakat és szeretetet küldötteinek,hogy helyesen tudják átadni a meghívást az embereknek.
Így szoktuk-e hallgatni az igehirdetést,hogy azt Maga Jézus mondja nekünk az igehirdetőn keresztül?És azzal a bizonyságtétellel szólunk-e mi is róla másoknak,hogy egyszerű szavainkon keresztül Ő Maga tud megszólítani embereket.Amikor ez valóban megtörténik,egyedül Neki adunk-e dicsőséget?Így hallgatni,így hirdetni az Ő Igéjét és így dicsőíteni Őt - ez következik a mai igénkből.
Sok kétség van Jézus mai tanítványaiban is,hogy esetleg nem tudnak jól fogalmazni,bölcsen válaszolni a kérdésekre,megfelelően beszélni Róla.Jézus első tanítványai közül többen írástudatlanok voltak,s néha nehéz helyzetben kellett helytállniuk.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. június 23. 14:06
Jézus így biztatta őket:"Ne aggódjatok amiatt,hogy miképpen vagy mit mondjatok,mert megadatik nektek abban az órában,hogy mit mondjatok.Mert nem ti vagytok,akik beszéltek,hanem Atyátok Lelke szól általatok."(Máté 1o,19-2o). Ez mára is érvényes,bízzunk ebben!
Amikor elkezdték a szolgálatukat,a következőt tapasztalták:"Hirdették az Igét mindenütt,az Úr,az Úr pedig együtt munkálkodott velük, megerősítette az igehirdetést a nyomában járó jelekkel."(Márk 16,2o). De az igen művelt Pál apostol sem magától akart szólni,hanem azért imádkozott:"Adassék nekem az Ige,ha szóra nyitom a számat"(Efézus 6,19).
Ne tartson tehát vissza bennünket semmi attól,hogy közöljük az isten szeretetéről szóló jó hírt másokkal!Egy meghívást kell átadnunk,s amikor ezt tesszük,mindig bizonyosak lehetünk abban,hogy maga a meghívó,az Úr Jézus Krisztus szól rajtunk keresztül,s hitet is Ő tud támasztani azok szívében,akikhez küldött.

Üzenet írása