Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Ige útja

Ige útja


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 268x188 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. június 18. 15:22
Az Ige útja- Az én Uram,az Úr,megtanított engem,mint tanítványát beszélni,hogy tudjam szólni Igéjét az elfáradtaknak. Ézsaiás 5o,4
Van olyan beszéd,amely elfárasztja a hallgatót,és van olyan,amely megerősíti.Mai Igénk az ígéri,hogy Isten megtanít úgy beszélni,hogy tudjuk erősíteni a megfáradtakat.Olyan jó lenne mindig érdemi választ adni a kérdésekre.Nagy szükség van arra,hogy tudjuk bátorítani a gyerekeket,helyesen tanácsolni a bizonytalanokat,vigasztalni azt, akinek arra van szüksége,s nem okoskodni,kioktatni,fecsegni,hanem Igét mondani,amin keresztül Maga Isten szól bele az emberek életébe.
Mi ennek a feltétele?Igénk folytatásából kiderül:"Minden reggel fölébreszt engem,hogy hallgassam tanítványként.Az én Uram,az Úr,megnyitotta fülemet..."
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. június 18. 15:33
Tehát mielőtt kinyitom a számat,odatartom a fülemet.Isten minden reggel mondani akar valamit,legyek hát tanulékony tanítványa,s akkor lesz olyan mondanivalóm,ami megerősít,sőt megtérésre segít másokat.
Annak azonban,amit Istentől hallok,nekem kell engedelmeskednem először.Így folytatódik az Ige:"Én pedig nem voltam engedetlen."Nem véletlenül szerepel e rövid leírásban kétszer is a tanítvány szó.Isten megtanít,mint tanítványát beszélni.
A bibliai sorrend tehát ez:Figyelek Isten Igéjére(mégpedig minden reggel)engedelmeskedem Annak,mint tanítható tanítvány és akkor nem a magamét mondom majd,hanem az Ő Igéjét tudom továbbadni az elfáradtaknak s mindenkinek.
Az Ige útja:A fülemen át a szívembe,s onnan a számba.Onnan tovább mások fülébe...Olyan sok felesleges,hitvány,és tisztátalan beszéd jön ki a szánkon.Legyen tele a szívünk Isten Igéjével,hiszen amivel tele van a szív,az csordul ki a szájon (Máté 15,18)

Üzenet írása