Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Közösség haszna

Közösség haszna


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 275x183 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. június 17. 15:34
A közösség haszna - ...szeretnélek látni benneteket...,hogy együtt bátorodjunk meg közöttetek egymás hite által...Róma 1,11-12
A lelki növekedés másik két feltétele a közösség és a szolgálat.Az Ige és az imádság Istennel kapcsol össze,a közösség és a szolgálat egymással.
A fenti Igében Pál apostol bevallja,hogy nagyon vágyik találkozni a gyülekezettel,hogy valamilyen lelki ajándékot adjon nekik,és ő is megerősödjön a velük való találkozás során.
Aki Isten gyermekévé lett,az testvéreket is kapott és csak velük együtt növekedhet.Magányosan nem lehet növekedni a hitben.A börtönökbe és a lágerekbe zárt keresztyének is keresték társaikat,hogy tudják egymást erősíteni,vigasztalni,bátorítani,inteni.Nincs Robinson keresztyénség.Aki egészségesen akar fejlődni a hitben,keressen olyan gyülekezetet,ahol az Igét tisztán hirdetik,és legyen annak aktív tagja!Legyenek olyan lelki testvérei,akikkel személyes kérdéseit is őszintén megbeszélheti,akikkel kölcsönösen tudják egymást erősíteni!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. június 17. 15:45
Pál apostol azt írja,a hívők olyanok,mint a test tagjai:Csak együtt életképesek.Egy kisujj külön,a testről levágva halott.Péter apostol élő kövekhez hasonlítja a keresztyéneket,akik együtt épülnek fel lelki házzá.
A közösség akadályait le kell győznünk.A testvérim között merjek megnyílni,fokozatosan bízni a többiekben! Ne szégyelljem a hitemet,a keresztyénség nem magánügy,hiszen még az Isten angyalai is örvendeznek, ha megtér egy bűnös.A közösség gyakorlására idő is kell. De megéri rászánni.És ne féltsük magunkat,hadd derüljön ki lassan,kik vagyunk,mi is a másikkal beszélgetve ismerjük meg önmagunkat!El kell fogadnunk a testvéreket,a családtagjainkat sem magunk választottuk meg.Alázat,szeretet,készség a megbocsátásra, - ez mind feltétele a jó közösség létrejöttének.Ez tartja frissen és erősíti a hitünket, mint ahogyan egy fahasáb csak akkor lángol,ha együtt ég a többivel.Ha kivesszük a tűzből és félretesszük,előbb-utóbb kialszik és elhamvad.

Üzenet írása