Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Foltozni vagy átöltözni

Foltozni vagy átöltözni


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 188x268 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 12. 13:49
Foltozni vagy átöltözni? - Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki...megromlott... Efézus 4,22
Isten nem foltozó,hanem teremtő.Ő nem foltozgatni akarja rongyos életünket,hanem egészen újat kínál helyette.Vagy kell ez valakinek,vagy csalódni fog a maga elvárásában.
Gyakori kísértés ez: Éli sok ember a maga életét Isten nélkül,aztán valahol szakadni kezd,s csak oda kérne - lehetőleg azonnal - egy foltot. Jelentkezik egy betegség,megromlik a házasság,nehézségek támadnak a gyerekekkel,jó lenne tisztán látni egy döntés előtt - s ebben az egy ügyben kér hamar segítséget az illető Istentől,de a Hozzá való viszonyulásán,egész életén nem kíván változtatni.
Isten azonban nekünk nem egy kis vigasztalást,egy kis megnyugvást, alkalmi jó tanácsot(amit aztán lehet,hogy meg sem fogadunk)akar adni,hanem újjá akar teremteni:Új gondolkodást,Jézus indulatát,örök életet kínál.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 12. 13:59
Amikor a tékozló fiú a maga disznószagú,rongyos ruhájában hazatért,nem megfoltozták rajta,hanem levetette,az apja szeretete tisztára mosdatta,és ráadták "a legszebb ruhát."Isten nekünk is Jézus Krisztus igaz voltának, szentségének fehér ruháját adja a megváltásban. De ehhez le kell vetni a magunk megszokott bűneinek szennyesét.A megváltás átöltözés.Nem foltozom a régit,nem veszem rá az újat,hanem a bűnvallás őszinteségében meztelenre vetkőzöm Isten előtt,elvetek magamtól mindent,ami az Ő szemében tisztátalan,és boldog hálával magamra veszem az újat."Felöltözöm a Krisztust". Vagyis hittel komolyan veszem,hogy Ő megbocsátott,gyermekévé fogadott,és ezentúl ehhez méltóan is akarok élni.
"...végy Tőlem...fehér ruhát,hogy ...ne lássék ki szégyenletes mezítelenséged..."(Jelenések 3,18). Cselekedeteink rongyaiban nem lehet bemenni Isten országába,csak Jézus igazságában.

Üzenet írása