Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

A bűn természetrajza

A bűn természetrajza


   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. június 6. 18:37
A bűn természetrajza - Mert mindenki saját kívánságától vonzva és csalogatva esik kísértésbe.Azután a kívánság megfoganva bűnt szül,a bűn pedig kiteljesedve halált nemz.Jakab 1,14-15
Ha Géházi történetét figyelmesen elolvassuk(2Királyok 5),világosan láthatjuk a bűn természetrajzát.Jó ezt megjegyezni,hogy már az elején felismerjük a kísértést,és ne essünk áldozatul neki.
Elizeus próféta rámutat,hogy Géházi szívében kezdődött a baj:Szerezni akart.Minden ember ősi vágya,kicsi kortól kezdve,hogy birtokolni, parancsolni, és szüretelni akar.S hiába volt Géházi Isten emberének közelében,a szívében ott volt ez a rajtett vágy,s egy kísértéshelyzetben belobbant.
Ami a szívben van,az egyszer csak gondolattá válik.Jézus találóan mondta:"A szívből származnak a gonosz gondolatok...,lopások..."(Máté 15,19). Ezekkel még szembe lehetne szállni,de aki nem teszi,hamar játszani kezd velük,az maga válik a gonosz játékszerévé.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. június 6. 18:47
A meg nem fékezett gondolat tettekre sarkall:Utánafut a szekérnek, mozgásba jön a lába is.Majd a szája is:Ott már hazudik többször egymás után.Kezével pedig megragadja a zsákmányt - maga alá teperte a bűn az egész embert.S mivel kikerült Isten világosságából,nem vallja be ezt Elizeus kérdésére sem.
A kívánság megfogant,bűn lett belőle,s ez maga után vonja ítéletét, halált nemz:Géházi megkapja a meglopott Naamán lepráját.
Istenem segíts,hogy ne én akarjak birtokolni,hanem Te birtokolj engem!Ne én akarjak parancsolni,hanem Te parancsolj nekem!Nem én akarok szüretelni,hanem szeretnék inkább sok gyümölcsöt teremni a Te dicsőségedre.Adj nekem tiszta szívet,tiszta gondlatokat,hogy soha ne engedjek a kísértésnek és ne hozzak szégyent a Te Nevedre!Ámen.

Üzenet írása