Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Indulás és növekedés

Indulás és növekedés


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 140x127 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. május 26. 10:26
Indulás és növekedés - ...megmosattatok,megszentelődtetek,és meg is igazultatok az Úr Jézus Krisztus nevében és a mi Istenünk Lelke által.(1Korinthus 6,11).
Amikor egy hitetlen ember hívővé lesz,Isten Krisztus igazságát tulajdonítja neki,olyan igaznak látja őt,mint Krisztust."...megigazultunk hit által..."(Róma 5,1). Az ilyen embert,mintegy Krisztuson keresztül,Krisztusban látja Isten.Ez a megigazíttatás.
Ezt a sorsdöntő változást azonban követnie kell egy olyan folyamatos fejlődésnek,amelynek során ténylegesen a Krisztushoz kezd hasonlítani az Ő tanítványa,kiformálódik benne a Krisztus(Galaták 4,19). Ez a megszentelődés.
A megigazíttatás:Én Krisztusban.A megszentelődés:Krisztus bennem.A megigazulás egy pillanat alatt megy végbe:Isten gyermekévé fogad.A megszentelődés folyamat,halálunkig tart.A megigazulás mindenkire egyenlő,nem lehet valaki jobban Isten gyermeke,mint a másik.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. május 26. 10:36
A megszentelődésben vannak fokozatok.Valaki ezt mondta:Én ugyanolyan igaz vagyok,mint Pál apostol,csak még nem vagyok olyan szent.A megigazulás során Isten kiemel a bűn gödréből,és ráállít az élet útjára.A megszentelődés során haladunk előre ezen az úton.A megigazulás megváltoztatja az isten előtti helyzetünket,Isten ellenségéből Isten gyermekévé leszünk.A megszentelődésben Isten megváltoztatja a képességeinket,képesek leszünk Neki engedelmeskedni.Egyre több készséget ad isten arra,hogy az Ő akaratát cselekedve az Ő dicsőségére és mások üdvösségére tudjunk élni.
Mindkét csoda Isten munkája,de a megszentelődés a mi feladatunk is.Minél inkább él a hívő az istennek való engedelmeskedés lehetőségével,annál jobban erősödik benne az új természet,a belső ember,a hit által bennünk élő Krisztus (Efézus 3,17). Így lesz valaki a bűn szolgájából Isten gyermeke,Jézus Krisztus tanítványa,az új teremtés zsengéje.

Üzenet írása