Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Helyén mondott ige

Helyén mondott ige


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. május 17. 09:43
Helyén mondott ige Láttál-e már elhamarkodott beszédű embert? Példabeszédek 29,2o
Van,aki tudja mit beszél,s van,aki csak beszél,amit tud.Akiknek eltompult a hallásuk,azok általában könnyen beszélnek, fecsegnek, akkor is ha nincs mondanivalójuk. Ez a kiskorúság jele.Ők gyakran meg sem várják,hogy befejezze a másik,nekik mindegy,mi a kérdése,kész válaszaik vannak.Így aztán nem a valódi kérdésre felelnek,csak beszélnek, amit tudnak.És beszélnek,kibeszélnek mindent.
Az érett korú keresztyén előbb igyekszik megérteni a problémát, világosan látni a kérdést,és utána válaszol arra.Ha pedig nem tudja a választ,azt is bevallja,vagy kérdez.Legfőképpen pedig az jellemzi,hogy Istent kéri,adjon szót a szájába,hogy igaz,helyes beszéd hangozzék el.Így lesz a szava "aranyalma ezüsttányéron",helyén mondott ige. (Példabeszédek 25,11)
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. május 17. 09:52
Pál apostol az ilyen beszéd ismérveit így sorolja fel:"Jó a szükséges építésre,hogy áldást hozzon azokra,akik hallják."(Efézus 4,29). Hasznos,szükséges,építő.
Akinek nincs füle a hallásra,az könnyen,sokat,feleslegesen,és ártó módon is beszél.Aki tud figyelni másokra,az akkor szól,ha van mondanivalója,ha tud hallgatni,ha az hasznos,és semmiképpen sem fecsegi ki mások bizalmas közléseit."...a más titkát ne fedd föl..."(Példabeszédek 25,9). Semmiképpen nem mond olyat,ami bárkinek árthatna.
A kiskorú kifárasztja a másik embert a beszéddel.Az érett korú tudja erősíteni a megfáradtat a beszéddel. (Ézsaiás 5o,4)

Üzenet írása